Thorbjørn fører med tre slag inden finalen

ThorbjørnOlesen_dunhill15-298686Thorbjørn Olesen er godt på vej mod et topresultat i den pengestærke Alfred Dunhill Links Championship, og han ligger ikke blot til at forny Europa Tour kortet, men også til karrierens hidtil største sejr.
Efter tre runders Pro-Am på tre baner er top-60 og lige gået videre til finalerunden, der spilles på Old Course St Andrews.
Thorbjørn begyndte på Old Course med en bogey på 1. hul, men lavede derefter otte birdies for en runde i -7, og han fører i -17 foran Florian Fritsch i -14 og Benjamin Hebert i -13.
Joakim Lagergren, Kiradech Aphibarnrat, Bradley Dredge og Chris Stroud deler 4. pladsen i -12. Graeme Storm, Ernie Els, Brooks Koepka, Jamie Donaldson og Branden Grace, der vandt i 2012 foran Thorbjørn på 2. pladsen, deler 8. pladsen i -11.
Kan rykke i top-60 på Race to Dubai med sejr eller 2. plads
Som beskrevet i denne artikel vil Thorbjørn formentlig beholde Europa Tour kortet med en top-15 placering, mens han vil rykke i top-60 på Race to Dubai ranglisten med en top-2 placering.
Der er meget store pengepræmier i Alfred Dunhill Links Championship, hvor vinderen får hele € 708.171 svarende til kr. 5,28 mio., mens der er € 472.111 for en 2. plads svarende til kr. 3,5 mio.
Et godt resultat vil naturligvis også rykke ham langt frem i Ryder Cup kvalifikationen, som begyndte i Rusland for fire uger siden og afsluttes med Made in Denmark 2016. Lørdag spillede Thorbjørn i øvrigt med Darren Clarke, som er kaptajn for det europæiske Ryder Cup hold.
— Læs også: Sådan kvalificerer man sig til EurAsia Cup – Kjeldsen tæt på
Søren Kjeldsen spillede den noget sværere Carnoustie i -3, og han er nr. 13 i -10 inden finalerunden.
Søren Hansen gik -2 på Carnoustie, og er også med i finalerunden som nr. 50 i -6, hvilket blev cutgrænsen.
Efter anden runde var Morten Ørum Madsen nr. 13 i -7, men efter en runde i +3 på Carnoustie missede han cuttet som nr. 72 i -4. Thomas Bjørn er også ude, da han ligeledes slutter som nr. 72 i -4 efter en runde i -3 på Old Course.
Flot runde i -5 var ikke nok for Lucas
Carnoustie er den sværeste af de tre baner, og her er man altid glad for en runde under par.
Betingelserne var dog gode lørdag, så scores var generelt lavere end normalt, men det ændrer ikke på, at Lucas Bjerregaards runde i -5 på Carnoustie var ganske imponerende, men som samlet nr. 139 i +2 var han langt fra cutgrænsen.
Dagens bedste runde på Carnoustie var -7 af David Lipsky, men i samlet -4 missede han også cuttet. Bedste 3. runde stod Joakim Lagergren for, da han gik -10 på Kingsbarns.
Nyprofessionelle Paul Dunne er nr. 13 i -10 og Jimmy Mullen er nr. 21 i -9.

Thorbjørn Olesen og Kelly Slater.
Thorbjørn Olesen og Kelly Slater.

Thorbjørn også fortsat med i Pro-Am’en
Top-20 i Pro-Am konkurrencen spiller med i finalerunden, og blandt dem er Thorbjørn Olesen med makkeren Kelly Slater, der er 11-dobbelt verdensmester i surfing. De er samlet -26 og på en delt 9. plads.
Florian Fritsch og den tidligere tyske fodboldspiller Michael Ballack fører Pro-Am turneringen i -30. Hele stillingen kan ses på leaderboardet ved at trykke på fanen ‘Pro-Am’ øverst.
— Læs også: Danskernes amatør medspillere i Dunhill Links
Viasat Golf og Viaplay.dk sender finalerunden direkte søndag fra kl. 13:30 – 18:30.
Alfred Dunhill Links Championship, leaderboard
Pro-Am med cut efter tre runder
Der var hele 168 professionelle deltagere som udover en individuel turnering, også har spillet en Pro-Am to-mandsturnering med 168 amatører.
De første tre dage har spillerne skiftevis spillet en runde på hver af de tre baner, og herefter er de 60 bedste professionelle og lige gået videre til finalerunden på Old Course St Andrews.
De 20 bedste Pro-Am hold er også gået videre til finalerunden, så selvom en professionel misser cuttet, så kan det være, at han alligevel skal spille finalerunden uden dog at spille med om den individuelle præmiesum.
I den individuelle turnering spilles om $ 4,8 mio., hvoraf vinderen får $ 800.000 mens pro’erne spillet om $ 200.000 i Pro-Am turneringen, hvoraf vinderen får $ 50.000.