Thorbjørn vandt en meget stor sejr

ThorbjørnOlesen_dunhill15-298885
Thorbjørn Olesen var i problemer undervejs, men vandt Alfred Dunhill Links Championship, hvor Søren Kjeldsen også sluttede i top-10.
I en vigtig weekend sikrede Thorbjørn sig ikke blot fornyelse af Europa Tour kortet for de kommende år, men kvalificerede sig også til slutspilsturneringerne i Final Series og sæsonfinalen i Dubai.
Det gik dog ikke helt så let som Thorbjørn nok havde håbet, da sejren krævede et flot comeback i finalerunden, hvilket man kan læse mere om nedenfor. Men det endte lykkeligt efter en finalrunde i -1 og en sejr på to slag, så 25-årige Thorbjørn vandt sin tredje Europa Tour sejr og den hidtil suverænt største.
Som nr. 124 på Race to Dubai ranglisten var Thorbjørn i fare for at miste Europa Tour kortet, men med en førstepræmie på hele € 708.171 svarende ti kr. 5,28 mio. rykker Thorbjørn op omkring top-25 på ranglisten.
— Læs også: Anders Hansen indstiller karrieren
verdensranglisten var Thorbjørn nr. 155, og sejren bringer ham op i top-75, og han har også fået et godt afsæt i Ryder Cup kvalifikationen, som begyndte for fire uger siden og afsluttes med Made in Denmark 2016.
Firedelt føring efter 3 huller
Efter tredje runde førte Thorbjørn med tre slag, og han fik en god start med en birdie på 1. hul.
Forspringet forsvandt dog umiddelbart derefter, da Thorbjørn lavede dobbeltbogey på 2. hul efter en tur i greenbunkeren, hvorfra han kun kunne spille sidelæns ud. Derefter lavede han bogey på 3. hul, så han delte førstepladsen i- 15 med Florian Fritsch, Benjamin Hebert og Stewart Cink efter 3 huller.
Thorbjørn kom dog stærkt tilbage med birdies på 4. og 5. hul, så efter for-ni førte han i -17 foran Brooks Koepka i -16.
To slags forspring efter 15 huller
Da Thorbjørn holede et langt birdieputt på 15. hul for at komme til -18, fik han udbygget forspringet til to slag, og det holdt han med pars på 16. og 17. hul.
På 18. hul, der kaldes verdens bredeste fairway, er der out langs højre side og Thorbjørn slog den så langt til venstre, at han kom i roughen på den anden side af venstre fairway, hvorfra der dog var frit drop til fairway, da det er ground under repair!
Thorbjørn slog bolden sikkert ind på greeenen, og havde dermed tre puts for sejren, men han skulle kun bruge to, så han vandt i -18.
Tidligere havde Koepka haft en udmærket birdiemulighed på 18. hul som kunne have lagt større pres på Thorbjørn, men han missede puttet, og efter en finalerunde i -5 blev han delt nr. 2 i -16 sammen med Chris Stroud.
Chris Wood, Bernd Wiesberger, Benjamin Hebert, Joakim Lagergren og Kiradech Aphibarnrat delte 3. pladsen i -15.
Søren Kjeldsen i top-10 og sæsonens bedste for Søren Hansen
SørenKjeldsen_dunhill15-298788Efter en finalerunde i -4 blev Søren Kjeldsen nr. 9 i -14 sammen med Stewart Cink, David Drysdale og David Horsey.
Søren Hansen blev nr. 38 i -8 efter en runde i -2, og efter en skuffende sæson var det faktisk hans hidtil bedste. Ikke blot økonomisk men også placeringsmæssigt, hvor hans hidtil bedste var en 43. plads i Nordea Masters.
En lang(som) finaledag
Det blev en lang finaledag og ikke kun pga. spændingen, men også fordi der blev spillet meget langsomt.
Det hører dog med til historien, at der jo også var amatører med på nogle hold i finalerunden, og de professionelle spillede i 2 og 3-bolde, men reelt var der en del 4-bolde inklusive amatørerne.
Det gav en del ventetid, og førerbolden med Thorbjørn spillede finalerunden på omkring 5 timer og 45 minutter.
Tysk sejr i Pro-Am konkurrencen
Den sideløbende Pro-Am konkurrence blev vundet af tyske Florian Fritsch med landsmanden Michael Ballack, der er tidligere fodboldspiller.
Thorbjørn Olesen og makkeren Kelly Slater, der er 11-dobbelt verdensmester i surfing, blev delt nr. 8 i -33.
Alfred Dunhill Links Championship, resultat

Thorbjørn Olesen og medspilleren Kelly Slater.
Thorbjørn Olesen og medspilleren Kelly Slater samt caddierne.