Grillo vandt og Aiken fik PGA Tour kortet

EmilianoGrillo_wentworth15-289714Emiliano Grillo vandt Web.com Tour Championship, men det var ikke nok til den samlede sejr på ranglisten, mens en delt 5. plads var nok for Aiken til at få PGA Tour kortet.
23-årige Grillo gik finalerunden i -1, så han vandt i -14 foran Chez Reavie i -13 og Sam Saunders, hvis mere berømte bedstefar er Arnold Palmer, på en 3. plads i -12, mens Rhein Gibson blev nr. 4 i -11.
Grillo og Reavie var lige inden sidste hul, hvor Grillo holede et birdieputt fra knap 8 meter for at sikre sig sejren og førstepræmien på $ 180.000.
Aiken fik PGA Tour kortet efter flot finale
Sydafrikanske Thomas Aiken missede cuttet i de første tre turneringer i Web.com Tour Finals, men ét top-resultat er nok til, at man slutter i top-25 på ranglisten, hvilket giver et PGA Tour kort.
Det lykkedes for Thomas Aiken, for med en finalerunde i -5 blev han delt nr. 5 i -10, hvilket resulterede i en 23. plads på ranglisten. Han får dog ikke et fuldt kort, og vil nok også fortsætte med at spille på Europa Touren.
Aikens landsmand Tyrone Van Aswegen blev også delt nr. 5, hvilket gav ham PGA Tour kortet via en 17. plads på ranglisten.
Lahiri fik PGA Tour kortet uden at spille
Anirban Lahiri deltog i de første to turneringer i Web.com Tour Finals og gjorde det godt, men valgte derefter at melde fra til de to sidste, da han ville forberede sig til Presidents  Cup, der spilles i denne uge. Og Lahiri, der er nr. 39 på verdensranglisten, fik kortet som nr. 16 ud af de 25.
— Læs også: Furyk har trukket sig fra Presidents Cup
Også Hiroshi Iwata, der er nr. 82 på verdensranglisten, fik et PGA Tour Kort da han sluttede som nr. 12 på ranglisten mens US Open 2009 vinderen Lucas Glover blev nr. 14, Robert Garrigus nr. 19 og Brian Davis nr. 24.
Mange kendte spillere uden PGA Tour kort
Der var selvfølgelig også nogle som til stor skuffelse sluttede lige udenfor top-25.  Eric Axley som nr. 26 var kun $ 101 fra 25. pladsen mens Billy Hurley III var knap $ 400 dollar fra et PGA Tour kort.
Rob Oppenheim blev nr. 25 på ranglisten, men det var kun efter Lucas Glover lavede bogey på sidste hul, for havde Glover lavet par, så var 25. pladsen gået til Eric Axley.
Det lykkedes heller ikke for bl.a. Andres Romero, Aaron Baddeley, Robert Allenby, D.A. Points, Tommy ‘Two Gloves’ Gainey og Gonzalo Fdez-Castano at spille sig til et PGA Tour kort.
Kizzire og Reavie vandt ranglisterne
I sidste ende kæmpede Grillo mod Chez Reavie om sejren på ranglisten, og da Reavie blev nr. 2 i sæsonfinalen, så vandt han ranglisten for de 25, som ikke havde fået kortet via den regulære Web.com Tour sæson, foran Grillo og svenske Henrik Norlander på 3. pladsen.
Patton Kizzire vandt ranglisten for Web.com Tour spillerne foran Dawie van der Walt og Martin Piller.
Reavie og Kizzire får dermed et fuldt PGA Tour kort, og har også kvalificeret sig til Players Championship.
På leaderboardet kan man yderst til højre se den endelige stilling, og top-25 har fået et PGA Tour kort. De 25 som allerede havde sikret sig PGA Tour kortet i den regulære sæson, er markeret med et ‘The 25 – Earned PGA Tour Card’ logo.
Web.com Tour Championship, resultat
Fordelingen af de 50 PGA Tour kort
Udover 25 ‘nye’ PGA Tour kort, så var top-25 på ranglisten i den regulære sæson sikre på at få et PGA Tour, men de var også med for at spille om fordelingen af kortene.
Læs mere i artiklen 50 PGA Tour kort i Web.com Tour finals, og artiklen Web.com Tour Finals ranglisterne.
De endelige ranglister for top-25 i den regulære sæson og for top-25 ‘nye’ PGA Tour kort ses nedenfor
Web.com Tour Finals The 25
Web.com Tour Finals (Excludes Top 25)
De 50 der har fået PGA Tour kortet kan ses i denne artikel på pgatour.com, hvor de er nævnt i den prioriterede rækkefølge, som de har fået PGA Tour kortet.