Presidents Cup – format og sendetider

PresidentsCup_620x400Presidents Cup spilles fra torsdag til søndag på Jack Nicklaus Golf Club i Sydkorea, hvor USA spiller mod et internationalt hold i en Ryder Cup lignende turneringer.
Der spilles hulspil over fire dage med fem Foursome matcher torsdag og fem Fourball matcher fredag. Lørdag er der fire foursome matcher om formiddagen efterfulgt af fire fourball matcher om eftermiddagen inden der er 12 singler på søndag.
Der spilles om 30 point
I alt spilles der om 30 point i 30 matcher, og der gives 1 point for en sejr og et ½ point for uafgjort. Der er således ikke omspil, hvis en match er lige efter 18 huller.
— Læs også: Presidents Cup – Team USA
Hvis Presidents Cup er lige 15 – 15 efter singlerne, så er der heller ikke omspil, og turneringen bliver delt.
Ved de seneste udgaver er der blevet spillet om 34 point, mens man spillede om 32 point i de første fire udgaver af Presidents Cup.
Alle skal spille mindst to gange de første dage
De første tre dage er der oversiddere, men det er et krav, at alle deltagere mindst skal spille i to af de fire sessioner fra torsdag til lørdag. Tidligere skulle man deltage i mindst tre, men nu er der også færre matcher.
Ingen pengepræmier men masser af velgørenhed
Som ved Ryder Cup er der ingen pengepræmier til spillerne, men de bidrager til velgørenhed, og har indflydelse på, hvilke organisationerne skal gives til.
— Læs også: Presidents Cup – International Team
Efter Presidents Cup 2011 blev der givet $ 4,5 mio. til velgørenhed, og i 2013 var beløbet på $ 4,65 mio. I de foregående 10 udgaver af Presidents Cup er der samlet set givet mere end $ 32,3 mio. til velgørenhed.
Sendetiderne
Nedenfor ses sendetiderne for Viasat Golf og Viaplay.dk i dansk tid samt formatet den enkelte dag:
Torsdag den 8. oktober
Kl. 04:00 – 09:00 – Fem Foursome matcher
Fredag den 9. oktober
Kl. 02:30 – 09:00 – Fem Fourball matcher
Lørdag den 10. oktober
Kl. 00:00 – 10:00 – Fire Foursome matcher efterfulgt af fire Fourball matcher
Søndag den 11. oktober
Kl. 03:30 – 10:00 – 12 singler
Presidents Cup, leaderboard
USA har vundet de seneste fem gange
Presidents Cup blev spillet første gang i 1994, og kun i én af de første ti udgaver er det lykkedes for det international hold at vinde. Det var i 1998, mens man delte i 2003, da det efter 3 hullers omspil var for mørkt til at spille videre.
USA har således vundet de seneste fem opgør og hele otte ud af ti gange.