Regelfejl af Phil og internationalt comeback i Presidents Cup

dublin13-257618Phil Mickelson lavede en dum regelfejl, og det kostede et halvt point for USA, som kun fører Presidents Cup 5½ – 4½ efter de første 10 af 30 matcher.
Efter torsdagens foursomes førte USA 4 – 1, men det internationale hold var klart bedst i fourball, og blev også hjulpet af Mickelsons regelovertrædelse.
Louis Oosthuizen og Branden Grace vandt en flot sejr på 4&3 over Dustin Johnson og Jordan Spieth, som dog ikke spillede overbevisende, mens Danny Lee & Sangmoon Bae vandt 1 op over Rickie Fowler og Jimmy Walker.
Dum fejl af Mickelson kostede sejren
Der var tvivl om resultatet i matchen mellem Zach Johnson og Phil Mickelson mod Adam Scott og Jason Day, for længe stod det på leaderboardet som en amerikansk sejr på 1 op.
På 7. hul havde Mickelson dog skiftet bold til en hårdere bold i den tro, at der ikke er en 1-bolds regel i Presidents Cup, så spillerne skal spille med samme type bold. Det er der, og som straf for overtrædelsen blev stillingen korrekt justeret, så det internationale hold ‘vandt’ et ekstra hul, og i sidste ende blev matchen delt.
Dommerfejl fratog Mickelson muligheden for at dele 7. hul
Det skabte en del forvirring, men det stoppede dog ikke her, for fejlagtigt fortalte dommerne til Mickelson, at han var diskvalificeret på 7. hul, så han samlede bolden op.
Efter reglerne kunne Mickelson faktisk have færdigspillet hullet og delt eller vundet det. For at dele hullet skulle Mickelson have matchet Jason Days birdie, men desværre var dommernes afgørelse forkert, så de fratog ham den mulighed. I sidste ende er det dog Phil Mickelsons eget ansvar at kende reglerne, hvilket han også erkendte efterfølgende.
— Læs også: McIlroy fik rabat på $ 20.000 ved at sige undskyld
Thongchai Jaidee og Charl Schwartzel vandt 2&1 over Chris Kirk og Bill Haas, inden J.B. Holmes og Bubba Watson vandt dagens eneste hele point til USA med en sejr på 2 op over Marc Leishman og Steven Bowditch.
Det internationale hold vandt dermed 3½ af fredagens 5 point, og det har skabt fornyet spænding i Presidents Cup, som USA har vundet de seneste fem udgaver af.
President Cup fortsætter lørdag med fire foursome matcher efterfulgt af fire fourball matcher inden der spilles 12 singler på søndag.
— Læs også: Presidents Cup – format og sendetider
Viasat Golf og Viaplay.dk sender lørdag fra kl. 00 – 10 og søndag fra kl. 03:30 – 10.
Presidents Cup, leaderboard