USA vandt Presidents Cup

PresidentsCup_dublin13-257620Det lignede en ordentlig sæk til Det Internationale Hold, da de 12 singler alle var kommet i gang og der var spillet nogle få huller. De fleste lamper var i USA’s favør og de førte endda også med 9½-8½ inden.
– Læs også: Spændingen intakt i Presidents Cup
Men Det Internationale Hold kom igen i et utroligt comeback. De kom tilbage i matcher, hvor de havde været bagud med to eller tre huller og det hele blev rigtig spændende.
Stillingen blev hurtigt 9½-9½ da Adam Scott vandt overraskende stort 6&5 over Rickie Fowler i single nummer to. Men på tidspunkt lå USA til 8½ af de sidste 11 point.
Da den sidste single skulle op ad 18. hul, var situationen at det stod 14½-14½. Den sidste match stod mellem Bill Haas (Søn af kaptajnen Jay Haas) og Koreas egen Sangmoon Bae. Haas førte med et hul, så USA var sikker på uafgjort og i så fald beholde pokalen. Her kom de berømte nerver så og ramte Bae, da han skulle chippe op over en bakke og ind til flaget. Den gik alt for lidt og han fik nærmest bolden tilbage i fødderne. I andet forsøg gik det bedre, men han efterlod en fire meter for bogey. Da Haas kom ind til et par meter fra greensidebunker og havde to putts for at dele hullet og vinde matchen, valgte Bae at give hånden. 6-6 i singlerne!
Phil Mickelson blev USA store spiller med 3½ ud af fire mulige point. Han vandt efter Adam Scott den næststørste sejr i singlerne, da han slog Charl Schwartzel med 5&4. Og Mickelson var dog – lidt kontroversielt mente mange – blevet udtaget som sidste mand og langt nede fra kvalifikationslisten!
Fem af de 12 singler blev først afgjort på 18 hul og to blev delt.
Det har været talt meget om disse holdmatchers prestige, hvis det ene hold konstant vandt og var overlegne. Selvom USA igen, var matchen så spændende og lige hele vejen igennem, at Presidents Cup stadig har sin berettigelse!
Presidents Cup, alle 30 matcher