Et vigtig cut for Lasse Jensen

LasseJensen_aalborg15-295858Selvom Lasse Jensen er langt fra top-110 på Race to Dubai ranglisten, så kan et klaret cut og lidt indtjening i Portugal Masters være meget værd.
Han kommer næppe med i næste uges UBS Hong Kong Open via sin kategori, så medmindre han får en top-10 placering i Portugal, så bliver det formentlig hans sidste Europa Tour turnering i denne sæson.
Vigtigt at slutte i top-145 på Race to Dubai ranglisten
Som nr. 150 på Race to Dubai ranglisten er Lasse Jensen langt fra top-110 der holder Europa Tour kortet, men kan han klare cuttet og spille sig frem i top-145 på ranglisten, så får han en Europa Tour kategori 17 næste år, hvilket giver adgang til enkelte turneringer.
Derudover får top-145 et fuldt Challenge Tour kort næste sæson, og de er direkte kvalificeret til Final Stage af tourskolen, som spilles i december.
Affiliate Members tæller ikke i top-145
I opgørelsen over top-145 tæller de såkaldte Affiliate Members ikke, og dem er der fire af foran Lasse Jensen, så pt. handler det ikke om top-145 men om top-149, som han jo desværre er lige udenfor.
— Læs også: Anders Hansens karrierestop hjælper ikke Søren Hansen
Der kan også være enkelte, som fjernes fra Race to Dubai ranglisten, hvis de ikke lever op til reglen om at spille mindst 13 turneringer i sæsonen. Dog ikke McIlroy, da Europa Touren har bøjet reglerne for ham som følge af skadespausen. Der kan også være andre regler som gør, at man ikke fjernes selvom man har spillet færre end 13 turneringer.
Kræver en god runde at klare cuttet
Lasse Jensen gik desværre første runde af Portugal Masters i +2 efter en afsluttende dobbeltbogey, og når dagen er omme, vil han formentlig være blandt de sidste i feltet.
Det kræver en lav anden runde at klare cuttet, men det er formentlig nødvendigt med en præmiecheck i denne uge, da han nok vil blive overhalet af andre i denne og næste uge.
Hvis Lasse Jensen slutter udenfor top-145 på ranglisten, så er han som Europa Tour spiller kvalificeret til Second Stage af tourskolen, og som nr. 146 – 175 på Race to Dubai ranglisten er han sikker på et Challenge Tour kort i kategori 11 for næste sæson.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender Portugal Masters direkte torsdag frem til kl. 19, fredag fra kl. 12:30 – 14:30 og igen fra kl. 16:00 – 19:00, lørdag fra kl. 15:00 – 19:00 samt søndag fra kl. 14:00 – 18:30.
Portugal Masters, leaderboard