Kjeldsen og Bjørn deler 7. pladsen i Portugal

SørenKjeldsen_munchen15-292052Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn er på en delt 7. plads inden finalerunderne af Portugal Masters, hvor 3. runde spilles som en gunstart med ændrede sendetider på tv.
Med en runde i -5 var Kjeldsen dagens bedste dansker, og han deler 7. pladsen i -8 med Thomas Bjørn, der var rundt i -4.
Anders Hansen var ligeledes rundt i -4, og rykkede frem til en 12. plads i -7. Han indstiller karrieren efter denne sæson, og medmindre han opnår et top-resultat, og kommer med i Final Series, så bliver Portugal Masters hans sidste turnering.
Lasse Jensen gik første runde i +2, men efter -4 i anden runde er han nu nr. 54 i -2, og det kan vise sig at være et meget værdifuldt klaret cut, hvilket der kan læses mere om i denne artikel.
Lucas Bjerregaard med en runde i -2 og Thorbjørn Olesen med -1 er også med i weekenden, da de klarer cuttet som nr. 60 i -1.
— Læs også: Scenarier for Europa Tour danskerne
Derimod missede Morten Ørum Madsen sit fjerde cut i træk, da han slutter som nr. 73 i par. En runde i -1 var heller ikke nok for Søren Hansen, der blev nr. 87 i +1.
Sullivan fører med tre slag
Efter to runder i -7 fører Andy Sullivan i -14 foran Thomas Pieters i -11, mens Eduardo de la Riva og Bernd Wiesberger deler 3. pladsen i -10.
Tommy Fleetwood og Anthony Wall deler 5. pladsen i -9, inden Kjeldsen, Bjørn, Trevor Fisher Jnr., Chris Paisley og Adrian Otaegui er på 7. pladsen i -8.
Marc Warren er nr. 42 i -3 og Martin Kaymer nr. 54 i -2. Den forsvarende mester Alexander Levy lavede 18 birdies og 18 pars sidste år, da han vandt turneringen over blot 36 huller, men han missede cuttet som nr. 108 i +4.
Gunstart og ændrede sendetider lørdag
Som skrevet tidligere så spilles 3. runde som en gunstart fra kl. 9 dansk tid lørdag, da vejrudsigten for weekenden er meget dårlig. Der er således en reel risiko for, at man kun kan gennemføre tre runder, men i første omgang fokuserer man på at få færdigspillet 3. runde lørdag.
Det er blot anden gang, at man bruger gunstart ved en Europa Tour turnering, og den anden var i finalerunden af Czech Open 1994.
72 spillere klarede cuttet, så der bliver trængsel på banen. Det svarer til 18 4-bolde, men hvordan de bliver fordelt er i skrivende stund uklart.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte lørdag fra kl. 10 – 14. Det er endnu uvist hvad der sker søndag, men de oprindelige sendetider er fra kl. 14:00 – 18:30.
Portugal Masters, leaderboard

Danske fans under 2. runde af Portugal Masters.
Danske tilskuere under 2. runde af Portugal Masters.