Mette tæt på EDGA Order of Merit

MetteWeggeLynggaard1Stor glæde af sport trods Cerebral Parese.
– Jeg har altid været en aktiv pige, og prøvet rigtig mange forskellige sportsgrene og fritidsaktiviteter. Jeg har aldrig set mit handicap som en forhindring, men gjort og lavet de ting, som jeg syntes var sjove. Jeg holder meget af svømning og fitness, men mit fokus er nu golfen, som jeg kom i gang med for 10 år siden, indleder Mette Wegge Lynggaard – fra Skjoldnæsholm GK og en af Europas bedste kvindelige handigolfere, og derfor på vej til EM i Spanien på hold med 3 mænd! DM 2015
Handigolf har givet mig en kæmpe løft – i år er jeg gået fra handicap 6,0 til 3,8
Trods aktiv handicapsvømmer havde Mette ikke hørt om handigolf, før hun i foråret 2012 var til handicapfestival, hvor mange sportsgrene er samlet.
– Jeg kontaktede DHIF og blev en del af dansk handigolf (bevægelses- og udviklingshæmmede) og er i den europæiske EDGA top.
Tæt på EDGA Order of Merit 2015
– Selvom jeg desværre ikke har haft råd til at deltage i alle de europæiske turneringer for bevægelseshæmmede, så har jeg med et godt resultat til EM og en topplacering til EDGA afslutningen i Portugal i november mulighed for at blive #1. Og min vilje er stærk, fastslår Mette.
Hvorfor handigolf?
– Muligheden for at konkurrere mod andre med mere end et golfhandicap har været en positiv oplevelse – og givet mig mod og energi til mere. Jeg kan kun anbefale handigolf, og håber vi kan samle flere kvinder – vi var kun to kvinder men 30 mænd til DM. Men jeg erkender, at have lært en del ved at spille med mændene, erkender Mette.

MetteWeggeLynggaard_2015
God teknik og systematisk fysisk træning giver god længde!

Golf er godt for alle!
– Golfens betydning for mig er konkurrence, kammeratskab og viljen til at være rigtig god til en sport, som på mange måder er udfordrerne – med eller uden et fysisk eller psykisk handicap. For golfen er en sport, hvor man altid kan blive lidt bedre, lidt mere stabil og sætte nye målsætninger for hver runde der spilles.
Mette vil til tops i Europa – i 2015 og 2016
Mette passer sit arbejde mens al fritid går med golf og fysisk træning.
– Jeg får heldigvis lokal støtte og har god dialog med mine sponsorer.
Enhver kan opleve at Mettes humør og energi smitter og udover at promovere sine sponsorer stiller hun op til golfrunder, instruktion og introduktion til handigolf.
Kan du hjælpe Mette?
– Vi ser frem til at vores EM hold opnår et godt resultat og at vi kan hjælpe Mette med at blive nr. 1, siger Jens Alstrup fra golfudvalget under Dansk Handicap Idrætsforbund.
– Mette er ikke bare en dygtig golfer, men også et givende menneske og et godt eksempel for andre at lære og blive motiveret af. Og det er der gode muligheder for, så slå bare på tråden til mig på 40 31 43 49, slutter Jens.