Grillo vandt efter Steele kollapsede

EmilianoGrillo_FrysComOpen_2015Argentinske Emiliano Grillo vandt i sin debut som PGA Tour medlem, men først efter Bredan Steele kollapsede mod slutningen og efter omspil mod Kevin Na.
Grillo fik PGA Tour kortet via Web.com Tour Finals, hvor han vandt finalen, og efter en finalerunde i -3 sluttede han i -15 sammen med Kevin Na, der gik finalerunden i -2.
På første omspilshul missede Grillo et birdieputt fra omkring én meter for sejren, og på andet omspilshul kom Na i problemer da han forsøgte at slå en driver fra fairway i andetslaget, og Grillo vandt med en birdie, selvom et to-putt havde været nok til at vinde.
Tyrone Van Aswegen, Justin Thomas og Jason Bohn delte 3. pladsen i -14, mens Charl Schwartzel, Patrick Rodgers, Justin Rose og Kyle Reifers delte 6. pladsen i -12.
Steele kollapsede på bag-ni
Brendan Steele førte efter hver af de første tre runder, og inden finalerunden var han i -15 ét slag bedre end Andrew Loupe og Kevin Na og to bedre end Emiliano Grillo.
Efter 10 huller af finalerunden førte Steele fortsat med et slag på trods af tre bogeys, da han også havde lavet en eagle og to birdies. Fem bogeys fra 12. – 17. hul gav dog en runde i +4, så Brendan Steele måtte nøjes med en delt 17. plads i -10. En plads han bl.a. delte med Brandt Snedeker og Hideki Matsuyama.
— Læs også: Matt Kuchar vandt hos Vijay Singh
Rory McIlroy blev nr. 26 i -9 og Brooks Koepka nr. 41 i -6.
Andet omspil på PGA Tour for Grillo
Siden 2012 har Emiliano Grillo primært spillet på Europa Touren, men i marts deltog han i Puerto Rico Open på PGA Tour. Her var han også i omspil, og havde et kort putt for sejren, men det endte med, at Alex Cejka vandt det fem mand store omspil.
23-årige Grillo er jævnaldrende med store talenter som bl.a. Jordan Spieth, Daniel Berger og Justin Thomas og med sit gennembrud i USA kommer han oftere til at spille med og mod dem, som han gjorde, da de var amatører.
Derimod kommer vi næppe til at se meget til Grillo på Europa Touren, da det hele tiden har været hans ambition at spille på PGA Tour.
Frys.com Open, resultat