The Open rykker til Nordirland

DarrenClarke_sandwich11-209288
Darren Clarke da han vandt The Open 2011

Som ventet kommer The Open til Nordirland, og det sker i 2019, hvor den europæiske major skal spilles på Royal Portrush. Her er Graeme McDowell og Darren Clarke blandt medlemmerne, mens Rory McIlroy betegner det som én af sine favoritbaner.
Kun én gang tidligere, i 1951, er The Open blevet spillet udenfor England og Skotland, og det var netop på Royal Portrush og Dunluce Links, som man nu vender tilbage til efter næsten 70 års fravær.
To nye huller og tre nye bunkers
Den nuværende fantastiske linksbane, der regnes blandt verdens bedste, kan dog logistisk ikke bruges som den er, så der er ved at blive anlagt to nye huller, og banen forlænges med omkring 180 meter.
De nye huller bliver 7. og 8. hul på banen, mens det nuværende 17. og 18. hul bl.a. skal bruges til teltby for tilskuere, kontorer mv.
Derudover anlægges tre nye bunkers, så det samlede antal bliver 62, hvilket er færre end på nogle af de andre The Open baner.
I juni 2014 blev Royal Portrush officielt inviteret af R&A, der arrangerer The Open, til at blive vært for The Open og i september sagde medlemmerne så ‘ja tak’.
Udover værtsskabet for The Open 2019, så indeholder aftalen at Royal Portrush bliver vært for The Open mindst yderligere to gange i fremtiden
Værtsskabet for The Open forventes at bidrage med mere end £ 70 mio. til Nordirlands økonomi, og bliver den største sportsbegivenhed nogensinde i Nordirland.
Mere end 130.000 tilskuere til Irish Open 2012
Da Royal Portrush i 2012 var vært for Irish Open blev det en enorm succes med hele 130.685 tilskuere, og lige siden har der været tale om, at Royal Portrush måske igen skulle være vært for The Open.
Royal Portrush regnes for at være én af verdens bedste links baner, og har seks gange været vært for The Senior Open.