Feltet i de fire Final Series turneringer

dubai13-259360_1Europa Tourens fire Final Series turneringer begynder i denne uge, og her kan der læses mere om reglerne for kvalifikation til dem.
Final Series begynder på torsdag med Turkish Airlines Open (præmiesum på $ 7 mio.) efterfulgt af WGC – HSBC Champions ($ 8,5 mio.), BMW Masters ($ 7 mio.) og DP World Tour Championship Dubai ($ 8 mio.).
Der er 78 spillere i hver af de første tre turneringer, mens der er 60 deltagere i DP World Tour Championship Dubai, som er Europa Tourens sæsonfinale.
Præmiesum på kr. 205 mio. samt kr. 34 mio. i bonus
Samlet er præmiesummen på $ 30,5 mio. svarende til omkring kr. 205 mio. i de fire turneringer. Herudover uddeles en bonus på $ 5 mio. svarende til næsten kr. 34 mio. til de 15 bedste på den endelige Race to Dubai rangliste.
Bonusbeløbet tæller dog ikke til den endelige Race to Dubai rangliste, og for at få andel i bonusbeløbet, så skal man mindst spille tre af de fire Final Series turneringer, og man skal deltage i Dubai.
Ændring af feltet i WGC – HSBC Champions
Den største ændring i år er kvalifikationen til WGC – HSBC Champions. Sidste år kom vinderne af de 20 største turneringer på PGA Tour og de 10 største på Europa Touren med i feltet, men nu er det kun vindere af majors, WGC turneringer og Players Championship. I stedet er top-50 på verdensranglisten og de bedste på ranglisterne for de forskellige tours kvalificeret.
— Læs også: Ugens Europa ranglister
Nedenfor kan man se en oversigt over de fire turneringer, og hvordan man får en plads i feltet. Alle fire turneringer spilles som 72 hullers slagspil uden cut.
Vi vil i senere artikler beskrive hvilke danske spillere, som er kvalificeret til de fire Final Series turneringer, og det særlige pointsystem som gælder.
Turkish Airlines Open, 29. oktober – 1. november
78 spillere om en præmiesum på $ 7 mio.
– Top-60 på verdensranglisten pr. 5. oktober.
– 4 turneringsinvitationer.
– 3 spillere fra Tyrkiet
– De restererende op til 78 kvalificerer sig efter placering på Race to Dubai ranglisten pr. 25. oktober (efter UBS Hong Kong Open). Nr. 90 kom med i feltet.
WGC – HSBC Champions, 5. – 8. november
78 spillere om en præmiesum på $ 8,5 mio.
– Vindere af de fire majors, WGC turneringer og Players Championship det seneste år.
– Top-50 på verdensranglisten pr. 19. oktober.
– Top-30 på den endelige FedExCup rangliste for 2014-15 sæsonen. Hvis der er færre end fem fra denne kategori, så kommer de næste på listen med op til i alt fem spillere.
– Top-30 på Race to Dubai ranglisten pr. 26. oktober.
– De 4 bedste fra Asian Tour Order of Merit samt de 2 bedste Japan Golf Tour, PGA Tour of Australasia og Sunshine Tour der ikke er kvalificeret ovenfor.
– 6 spillere fra Kina.
– Hvis der er færre end 78 kvalificerede går de første fire pladser til Asian Tour Order of Merit, Japan Golf Tour, PGA Tour of Australasia og Sunshine Tour baseret på verdensranglisten. Dernæst én fra Race to Dubai ranglisten, verdensranglisten og FedExCup ranglisten.
BMW Masters, 12. – 15. november
78 spillere om en præmiesum på $ 7 mio.
– Top-60 på verdensranglisten pr. 19. oktober.
– 14 spillere udpeget af det kinesiske golfforbund.
– 4 turneringsinvitationer.
– De resterende op til 78 spillere kvalificerer sig ud fra placering på Race to Dubai ranglisten pr. 8. november (efter WGC – HSBC Champions). Pr. 27. oktober er nr. 63 på Race to Dubai ranglisten med i feltet.
DP World Tour Championship Dubai, 19. – 22. november
60 spillere om en præmiesum på $ 8 mio.
– Top-60 på Race to Dubai ranglisten efter BMW Masters.
– Ved afbud kommer den næste spiller på Race to Dubai ranglisten med i feltet, så der vil være 60 spillere i sæsonfinalen.