Nu må amatører godt vinde penge – hvis de giver dem væk

Regel 3-1b er en af grundstenene i golfreglerne. Den siger, at en amatør ikke må spille med om præmiepengene i en turnering. Nu laves den dog om.
Som vi skrev her på Teetime onsdag, så opdateres golfreglerne pr. 1. januar 2016, og en af de regler, der får en væsentlig overhaling, er altså amatørernes mulighed for, at vinde præmiepenge.
Det er dog ikke sådan, at en amatør nu blot kan stikke en præmiecheck i lommen. Det ville alt andet lige udvande begrebet “amatør”. I stedet må man give pengene til en på forhånd udvalgt velgørenhed, som er godkendt af turneringsledelsen.
— Læs også: Nye regler gør det nemmere, at være golfspiller
Ændringen sker, ifølge R&A og USGA, da der kommer flere og flere gode initiativer skabt på baggrund af golfspillere og -turneringer, og at der er masser af steder i verden, der trænger til hjælp.
Der kommer også en ændring i reglen om at ændre status fra professionel til amatør. Tidligere kunne en professionel vende tilbage til, at spille som amatør efter en venteperiode på et år, hvis han/hun havde været pro i maksimalt fem år. Den grænse vil fremover være på seks år.