Skotland bliver vært for Solheim Cup 2019

Gleneagles-PGA-Centenary-9thSolheim Cup 2019 skal spilles på Gleneagles i Skotland, hvor PGA Centenary Course bliver vært for opgøret mellem Europa og USA.
Royal Golf Club i København viste interesse for værtskabet af Solheim Cup 2019, men i starten af september blev det offentliggjort, at valget stod mellem Bro Hof Slott GC nær Stockholm og Gleneagles i Skotland.
Efter en gennemgang af ansøgningerne og besøg på begge baner, så har Ladies European Tourens Evaluation Committee forelagt deres beslutning til LET’s bestyrelse, som har godkendt indstillingen om, at Gleneagles bliver vært.
Vært for Ryder Cup 2014
PGA Centenary Course er designet af Jack Nicklaus, og banen var vært for Ryder Cup 2014.
Én gang tidligere er Solheim Cup blevet spillet i Skotland, og det var i år 2000 på Loch Lomond, hvor Europa vandt 14½ – 11½.
— Læs også: The Open rykker til Nordirland
Den næste udgave af Solheim Cup spilles i august 2017, og det er på Des Moines Country Club i Iowa, USA.
Solheim Cup blev spillet første gang i 1990, og USA har vundet ni af de 14 udgaver, mens Europa har vundet fem gange. I september vandt USA det tætte opgør på St Leon-Rot i Tyskland, men før det vandt Europa de seneste to opgør.