Super lørdag: – Både Jeff og Joachim nu på European Tour!

04-09-15 European Challenge Tour 2015,  Cordon Golf Open, Golf Blue Green de Pleneuf Val Andre, Pleneuf, France. 03-06 Sep. Jeff  Winther of Denmark  during the second round.
Opdateret.
Efter en mere end nervepirrende Grand Final på Challenge Tour er både Jeff Winther og Joachim B. Hansen nu på European Tour. Joachim efter en sæsons fravær og Jeff som rookie.
Dagens store danske glædelige golfnyhed blev en kendsgerning efter at Joachim B. med birdies på de sidste tre huller kom ind på andenpladsen og Jeff Winther i finalerundens næstbedste score sluttede på en delt tredjeplads i Grand Final.
Joachim gik sin runde i 67 slag. På hele udturens første ni huller var han på førstepladsen enten alene eller delt efter birdies på tredje, femte, sjette og ottende hul. Det blev lidt for spændende, da Joachim lavede bogies på både niende og 11. hul og pludselig lå til en 14. plads på pengelisten uden råd til flere tabte slag i runden. Joachim fik det stabiliseret igen med fire pars og birdies på hvert at de sidste tre huller fjernede enhver tvivl om kortet og en topplacering i turneringen. Samlet gik Joachim Grand Final i 12 slag under par.
Joachim får for andenpladsen 42.000 euro og slutter pengelisten på femtepladsen og får derfor også kort nummer fem i kategorien.
– Læs også: Joachim deler føringen trods runde i +4
Jeff Winther lå efter par på første hul udenfor top 15 på pengelisten. Men birdies på de to næste huller bragte ham ind i varmen, men kun som 15 i det tætte opløb, hvor pladserne hele tiden skiftede. Jeff holdt nerverne i ro hele vejen og uden en eneste bogey på kortet, blev det til fire birdies mere for en runde i 66 og en delt tredjeplads i turneringen sammen med Callum Shinkwin og Nacho Elvira, der allerede var sikret et kort efter tre sejre i sæsonen. De tre sluttede i 11 under par totalt.
20.333 euro blev der til Jeff Winther der på pengelisten slutter som nummer 11.
Grand Final blev vundet i 13 under par af portugiseren Ricardo Gouveia, der også førte pengelisten før turneringen og naturligvis også dermed vandt den. Det giver ham oveni førstepræmien på 64.000 yderligere 30.000 euro fra den bonuspulje,  der skal deles mellem top tre.
11 af de spillere der før finalen lå i top 15 til et Europatour kort, sluttede også i top 15. To af de fire, der måtte forlade top 15 blev altså erstattet af Joachim B. Hansen og Jeff Winther.
Teetime.dk ønsker begge hjertelig tillykke og følger op på de to danskeres præstationer de næste dage.
Mads Søgaard sluttede som nummer 45 og sidst i Grand Final. Inden sidste runde havde Mads udspillet sin rolle i forhold til Tourkortet og den tabte placering til nummer 45 kostede bare 30 euro. Mads Søgaard slutter som nummer 22 på årets pengeliste og skal nu spille Tourskolens Final Qualifying Stage sammen med blandt andre Lasse Jensen og Søren Hansen.
Fra klokken 22:30 både lørdag og søndag aften sender Viasat Golf i øvrigt et sammendrag af sæsonen på Challenge Tour.
Resultatet af Grand Final