Dansk antiklimaks i underholdende WGC finale

Russell KnoxSkotten Russell Knox spillede en næsten fejlfri finalerunde i HSBC Champions og i den sidste ende blev han efter spænding undervejs en ganske sikker vinder i 20 under par. Knox gik sidste runde i 68 slag og blev den første spiller, der vandt en WGC turnering i sin første optræden. Bortset fra den første af dem naturligvis i 1999, hvor en jo skulle præstere det. Det var i øvrigt Jeff Maggert. Hidtil havde Knox aldrig sejret på en af de store Tours, men kun på Web.com Tour. Som vinder af turneringen er han berettiget til medlemskab af European Tour og ønsker han det, tæller sejren med til Ryder Cup med sine 66 verdensranglistepoint og store andel i pengepræmien på 8,5 millioner dollars.
Knox rykker i øvrigt fra verdens nummer 85 helt op omkring nummer 30, hvor han overhaler de to bedst placerede danskere undervejs.
Amerikaneren Kevin Kisner blev nummer to i 18 under par. Kisner sluttede med en birdie, der betød han fik andenpladsen alene foran Ross Fisher og Danny Willett, der var dagenes bedste med 62, men som delt nummer tre i stedet for delt toer akkurat ikke overhalede Rory McIlroy på førstepladsen på Race to Dubai. Dette race afgøres først i sæsonfinalen i Dubai.
Branden Grace kom på femtepladsen sammen med Dustin Johnson i 16 under par. Johnson var direkte uheldig med ikke at være to til fire slag bedre. Hans indspil på ottende hul, par 5 ramte pinden. Var den gået i havde det væren en eagle og ellers formentlig en birdie og dårligst en par. Men herfra rullede bolden ned ad bakke og i vandet – og så kom der i stedet en dobbeltbogey ud af det. Optimalt var Johsnon også sluttet i 20 under par.
Kineseren Li sluttede sammen med Jordan Spieth, Patrick Reed og Matthew Fitzpatrick på syvendepladsen. Li havde rundens største underholdningsværdi med lidt af det hele på scorekortet, en tur i vandet, et holet chip, et par lange holede putts og et par missede korte. For Spieth betyder den delte syvendeplads, at han er tilbage på verdensranglistens førsteplads, hvor det dog fortsat er tæt mellem ham og Jason Day.
– Læs også: Olesen spillede sig tilbage til top 10 i Kina
Efter de første runder havde man sat næsen op efter en stor dansk søndag i Kina som opfølgning på den flotte afslutning på Challenge Tour lørdag. Men det gik ikke rigtigt i finalerunden for Thorbjørn Olesen og slet ikke Søren Kjeldsen.
Thorbjørn sluttede med en runde i en over par og blev delt nummer 19 mens Søren Kjeldsen med tre tabte slag på de sidste fire huller kom ind i 75 og faldt tilbage til en delt 46. plads.
For Kjeldsen betyder det han ikke helt kan holde son plads som nummer 46 på verdensranglisten og på Race to Dubai falder han fra nummer 11 ned til 13. Her er top 15 i den sidste ende vigtig, da de skal dele en bonuspulje på i alt fem millioner dollars. Thorbjørn får heller ikke den store fremgang på verdensranglisten, som han lå til, mens han var inde i turneringens top 10. Han avancerer dog en enkelt plads på Race to Dubai til nummer 26. For begge danskere betyder det også lidt tabt terræn på Ryder Cup listerne, hvor der dog er masser af tid endnu.
WGC-HSBC Championship, Slutresultat