Langer tabte omspil, men blev den store vinder

BernhardLanger_st.andrews15-293686Charles Schwab Cup Championship var sæsonfinalen på den amerikanske Champions Tour for spillere over 50 år. Bernhard Langer tabte omspil, men blev alligevel den helt store vinder af ranglisterne, og fik en bonus på $ 1 mio.
Med -6 i finalerunden var Billy Andrade dagens bedste, og i -14 delte han førstepladsen med Bernhard Langer, der var rundt i -3, så de to måtte i omspil om sejren. Her var Andrade bedst med en birdie på første omspilshul, så han vandt sæsonfinalen for top-30 på pengelisten.
Michael Allen blev nr. 3 i -12, mens Jeff Sluman og Mark O Meara delte 4. pladsen i -10.
Jeff Maggert og Colin Montgomerie delte 14. pladsen i -4, og det resulterede i, at Bernhard Langer alligevel blev dagens helt store vinder, hvilket der kan læses mere om nedenfor.
Charles Schwab Cup Championship, resultat
Langer fik $ 1 mio. i bonus via Charles Schwab Cup
På Charles Schwab Cup pointlisten var Colin Montgomerie nr. 1 efterfulgt af Jeff Maggert og Bernhard Langer inden sæsonfinalen.
Langer endte dog som vinder ag af ranglisten med samlet 3.520 point foran Colin Montgomerie med 3.182 point og Jeff Maggert med 3.143 point.
Med sejren følger en bonus på $ 1 mio., og det er tredje gang, at 58-årige Langer vinder Charles Schwab Cup ranglisten, som han også vandt i 2010 og 2014. Montgomerie fik $ 500.000 i bonus for 2. pladsen, mens der er $ 300.000 til Maggert.
Charles Schwab Cup pointliste, resultat
Langer vandt pengelisten for fjerde år i træk
Inden sæsonfinalen førte Jeff Maggert pengelisten foran Bernhard Langer og Colin Montgomerie på 3. pladsen.
Med andenpladsen i turneringen, så lykkedes det Langer at overhale Maggert på pengelisten, og Langer vandt med en samlet indtjening på $ 2.340.288, hvilket var knap $ 100.000 bedre end Maggert. Colin Montgomerie blev nr. 3 med ca. $ 270.000 op til Langer.
Det er fjerde år i træk, at Langer vinder Champions Tour pengelisten og syvende gang i alt! Langer fyldte 50 år i august 2007, og har vundet pengelisten i alle fulde sæsonener siden bortset fra i 2011, hvor Tom Lehman vandt. Et år hvor Langer var ude i lange perioder ovenpå en operation i venstre tommelfinger.
Champions Tour pengelisten, resultat