McDowell bliver reddet af nye ET minimumskrav

GraemeMcDowell_oakville15-294608Europatourens krav om, at dens medlemmer spiller mindst 13 turneringer på touren om året for, at bibeholde deres medlemsstatus, og dermed være mulige Ryder Cup kandidater, har været i fokus den sidste tid.
Først mistede Martin Kaymer sit PGA Tour kort, da han ikke opnåede det krævede antal turneringer på PGA Touren, grundet et presset – og forkert planlagt – program på begge sider af Atlanten.
Siden var det Ian Poulter, der bogstaveligt talt var minutter fra, at miste sin Europatour-status, og dermed chancen for, at komme med til Ryder Cup.
Europatouren har med baggrund i disse sager sagt, at de vil revurdere kravene, og det forventes, at man senere i denne uge kommer med et nyt udspil til minimumskravene.
I dag kræves der af spillerne, at de spiller mindst 13 turneringer, som er gældende på Europatouren. Ud over de fire majors, og fire WGC-turneringer, krævede det altså fem “almindelige” Europatour-turneringer.
Problemerne den seneste tid, er opstået for de spillere, som pludseligt faldt tilbage på verdensranglisten, og dermed ikke blev kvalificeret til det antal WGC-turneringer eller majors som de havde budgetteret med. Dette problem imødekommer man nu.
Læs også: Europatour-kort og Ryder Cup i fare for Poulter
Fremover vil kravet blot være, at alle spillere skal spille fem turneringer, der ikke er majors eller WGC-turneringer. Dermed bliver antallet af spillede majors og WGC-turneringer ligegyldigt.
På den måde vil de bedste spillere i verden stadig skulle spille samme antal turneringer, men man redder dem, der pludseligt misser en WGC eller en major.
For en spiller som Graeme McDowell, der på nuværende tidspunkt ikke er kvalificeret til næste års Masters samt årets første to WGC-turneringer, betyder det, at han alligevel kan kæmpe med om en plads på Ryder Cup holdet.
– Det tager da presset af en fyr som mig, og det er jeg taknemmelig for, sagde han forud for OHL Classic på PGA Touren denne uge.
– Hvis jeg ikke er tilbage i top-50 på verdensranglisten inden midten af næste år, så ville jeg have et seriøst problem, lød det fra McDowell, der dog samtidig erkendte, at han med sin base i Florida næppe kommer til, at spille meget på Europatouren.
– Mit PGA Tour kort er meget vigtigere for mig, alene ud fra et monetært skue. Jeg vil have det bedst betalte job jeg kan få, og det er altså på den her side af Atlanten, lød det fra McDowell.