Fakta og format for Final Stage af tourskolen

Tourskole_catalunya12-238401Fem danskere er med i kampen om et Europa Tour kort i Final Stage på Europa Tourens tourskole, som spilles over seks runder fra lørdag til torsdag på PGA Catalunya Resort i Spanien.
Der er 156 deltagere og de fem danskere er Søren Hansen, Lasse Jensen, Jeppe Pape Huldahl, Mads Søgaard og Andreas Hartø, der som den eneste kom med via Second Stage, mens de øvrige var direkte kvalificeret til finalen.
156 deltagere spiller om mindst 25 Europa Tour kort
Der er 156 deltagere i Final Stage, som skiftevis spiller på Stadium Course og Tour Course. Efter to runder på hver bane, klarer top-70 og lige cuttet til to finalerunder på Stadium Course.
Europa Touren ændrer numrene på kategorierne næste år, og efter de seks runder får top-25 og lige et Europa Tour kort i kategori 16 og et Challenge Tour kort i kategori 5, så der vil blive uddelt mindst 25 Europa Tour kort. Sidste år fik 27 spillere et Europa Tour kort via tourskolen og blandt dem Lasse Jensen, som er med igen i år.
Spillerne der klarer cuttet, men slutter udenfor top-25 kan få et Europa Tour kort i kategori 21, hvilket kan give adgang til enkelte Europa Tour turneringer, og derudover et Challenge Tour kort i kategori 9.
De spillere der misser cuttet ved Final Stage kan få Challenge Tour kortet i kategori 15, hvilket dog er en dårlig kategori, som ikke giver adgang til så mange turneringer.
Et klaret cut giver Challenge Tour kort
Det er således ikke kun Europa Tour kort der spilles om, selvom det selvfølgelig er håbet og målet for alle, men tourskolen kan også være en adgangsvej til Challenge Touren.
€ 150.000 i præmiepenge
Der spilles om en præmiesum på omkring € 150.000, hvoraf vinderen får € 16.000 og der er € 11.500 for en andenplads.
Der er € 3.960 for en 10. plads og nr. 25, samt alle der deler den, får € 1.860. Der er præmiepenge til alle, som klarer cuttet og færdigspiller seks runder, og de spillere som slutter udenfor top-25 får € 750 hver.
Afgørelse ved lige scores
Efter de seks runder rangeres alle spillere i de respektive kategorier. Flere spillere vil have samme score, og de rangeres efter følgende metode:
a. Bedst på de sidste 18 huller
b. Bedst på de sidste 36 hulller
c. Bedst i tredje eller fjerde runde på Stadium Course
d. Bedst på de sidste 72 huller
e. Bedst i første eller anden runde på Stadium Course
f. Bedst på de sidste 9, 6, 3, 2, 1 huller (10 – 18)
De spillere der ikke klarer cuttet rangeres i kategori 15 på Challenge Touren efter følgende regler, hvis de har samme score:
a. Bedst i tredje eller fjerde runde på Stadium Course
b. Bedst i tredje og fjerde runde lagt sammen
c. Bedst i første eller anden runde på Stadium Course
d. Bedst på de sidste 9, 6, 3, 2, 1 huller (10 – 18) i enten tredje eller fjerde runde på Stadium Course
European Tour Q-School – Final Stage, leaderboard