Lasse Jensen fik Europa Tour kortet på tourskolen

LasseJensen_catalunya15-300364For tredje gang på fire år har Lasse Jensen kvalificeret sig til Europa Touren via Final Stage af tourskolen på PGA Catalunya Resort i Spanien.
Top-25 og lige fik Europa Tour kortet, og inden finalerunden på Stadium Course var Lasse Jensen nr. 15 i -9. Han fik en dårlig start med en bogey på 1. hul, men kæmpede sig tilbage, og efter fem birdies og tre bogeys på runden, så rykkede han seks pladser frem, og sluttede som flot nr. 9 i -11.
Dermed er Lasse Jensen tilbage på Europa Touren, hvor Jeff Winther og Joachim B Hansen også spiller næste år, da de kvalificerede sig via Challenge Tour ranglisten.
I 2012 blev Lasse Jensen delt nr. 25 på tourskolen, og sidste år blev han delt nr. 18. Han har således også spillet på Europa Touren i år, men som nr. 144 på Race to Dubai ranglisten beholdt han ikke kortet, og i 2013 blev han nr. 171 på ranglisten.
Hartø faldt tilbage
Andreas Hartø var eneste anden dansker i finalerunderne, hvor han inden finalerunden var fem slag efter top-25. Det ville have krævet en meget lav runde at indhente, men istedet gik han +5, og faldt tilbage til en 71. plads i +3.
27 spillere fik Europa Tour kortet
Adrian Otaegui, Daniel Im og Ulrich van den Berg var bedst i -18 foran Jean Hugo og Ross McGowan i -15, mens Matthew Southgate blev nr. 6 i -14.
27 spillere i -7 eller bedre fik Europa Tour kortet, og blandt dem de unge talenter Paul Dunne og Marcus Kinhult, som sluttede på en delt 13. plads i -10, mens 38-årige Richard Finch med to Europa Tour sejre på CV’et blev nr. 22 i -8.
19-årige Kinhult var i øvrigt den eneste svensker, som fik Europa Tour kortet på tourskolen, mens der var ti englændere og fire italienere.
Molinari måtte vente i spænding
catalunya15-30021934-årige Edoardo Molinari – der vandt to gange på Europa Touren i 2010, hvor han også var på Ryder Cup holdet – gik en god finalerunde i -3.
Da Molinario kom i klubhuset var han på en delt 27. plads i -7, og således lige udenfor top-25. Der gik en times tid før top-25 grænsen rykkede sig til -7, og yderligere lidt tid inden det stod klart, at Molinari ikke kunne rykke ud af top-25.
Sidste år blev Edoardo Molinari nr. 40 på Race to Dubai ranglisten, men efter et skuffende år sluttede han denne sæson som nr. 158. Nu er han dog tilbage på Europa Touren hvor hans lillebror, Francesco, er nr. 5 efter første runde af sæsonfinalen i Dubai.
— Læs også: Fakta og format for Final Stage af tourskolen
Blandt de spillere som ikke fik et Europa Tour kort var bl.a. Florian Fritsch og Dominic Foss som nr. 32 i -5, Mark Foster som nr. 40 i -4, Damien McGrane som nr. 54 i -2, Peter Hedblom som nr. 71 i +1, Maarten Lafeber som nr. 76 i +7 og Jens Dantorp som nr. 77 i +10.
Final Qualifying Stage, resultat
Søren Hansen og Jeppe Huldahl var tre slag fra cutgrænsen
I tirsdagens fjerde runde gik Søren Hansen +5 på de sidste 5 huller for at misse cuttet med tre slag, hvilket også var resultatet for Jeppe Pape Huldahl, mens Mads Søgaard trak sig efter tredje runde.

catalunya15-300395
Ulrich van den Berg, Daniel Im og Adrian Otaegui som vandt tourskolen.