Drama i ørkenen inden McIlroy løb med det hele

Rory McIlroy, Dubai 2015Det blev hurtigt ind i finalerunden klart, at sejren i  DP World Tour Championship ville gå til enten Andy Sullivan eller Rory McIlroy. På de første ti huller fulgtes de ad, men trak samtidig fra det øvrige felt.
Herefter trak Nordireren fra og var foran med to slag efter 16 huller. Men på 17. hul par 3, slog McIlroy i vandet og det lignede en udligning inden sidste hul. Men helt utroligt holede McIlroy så fra en halv snes meter og slap derfra med bogey.
Det ene slag var nok til sejren, da begge sluttede med en par. McIlroy gik i 66 og sluttede et slag bedre end Sullivan, der gik i 68. Andy Sullivan har allerede i år vundet tre turneringer – to i Sydafrika i starten af sæsonen og her for kort tiden siden også i Portugal – og i Dubai gjorde han med sit gode spil og smil hele vejen rundt også et fantastisk indtryk!
– Læs også: McIlroy jagter to titler og 22 millioner
McIlroy løb dermed med både sejr og bonuspulje, samt ekstra bonus, i alt mere end 22 millioner danske kroner. Men trods 52 verdensranglistepoint er han dog på den liste fortsat nummer tre, men dog nu inden for rækkevidde af Spieth og Day, der er nummer et og to.
– Og så ikke et ord om, at McIlroy fik en dispensation for overhovedet at være med i Dubai, da han manglede en turnering efter reglen om 13 spillede turneringer i sæsonen. En dispensation der blev givet grundet hans skadespause.
Sydafrikaneren Branden Grace fik tredjepladsen alene, hvor han var fem slag efter de to foran ham!
Søren Kjeldsen sluttede rigtig flot med en runde i 68 slag. Birdie på sidste hul sikrede ham udover en langt bedre præmiecheck for en delt 10. plads i 12 under par og endnu flere verdensranglistepoint også en 110.000 dollar stor andel i bonuspuljen, hvor han sluttede akkurat på 15. pladsen. Inden birdien på 18. hul, havde svenskeren Kristoffer Broberg sendt Kjeldsen ud af top 15, da han med en fantastisk afslutning efter at have været tre over par, gik fem under par på de sidste fem huller med eagle på sidste!
– Læs også: Mere end $ 5 mio. i Race to Dubai bonus til top-15
Til verdensranglisten får Søren 6,76 point, men får alligevel nok kun et par pladser ud af det, endda afhængigt af resultatet senere søndag i USA. Søren er minimum sikret 2,40 point i Nedbank Golf Challenge i december, hvor han dog så også for en turnering mere som divisor i regnskabet. Men alt i alt det godt ud i forhold til at slutte året i top 50.
Med fire ikke europæere foran Kjeldsen i slutstillingen i Dubai, gavner den delte tiendeplads også rigtigt godt til Ryder Cup listerne.
Thorbjørn Olesen gik også i 68. Det betød en god slutplacering som delt nummer 17 og med en endelig placering på R2D som nummer 28, sikrede Thorbjørn sig også en plads i The Open udover en lille fremgang på verdensranglisten.
På verdensranglisten bliver der også et par pladser ud af det til Lucas Bjerregaard, der efter en sidste runde i 71 fik en delt 31. plads.
DP World Tour Championship, Slutresultat
Race to Dubai, endelig top 110