Mallorca – Hottere end nogensinde før

Mallorca er på nogle årtier gået fra at være et drukhul for nordeuropæiske branderter til at blive lidt af et valfartssted for kulturinteresserede. Greenfee’en er ganske høj sammenlignet med fastlandet, men med Golfhæftet får du for tiden fire baner til halv pris i dagtimerne.

Det første, man lægger mærke til efter at være landet, er, hvor rent der er overalt. På gader og i parker fejer kommunalarbejdere fra tidlig morgen, og intet lader til at være for småt til at samle op. Det var noget andet i 1980’erne, hvor nordeuropæere mest tog dertil for at drikke sig fulde på strandene. I sommermånederne kan man da stadig her og der finde den slags turister, men nu er der i langt større grad mere stil over gæsterne.
Ud over sol, strand og golf, så ligger Mallorcas tiltrækningskraft først og fremmest i hovedbyen Palma med cirka 350.000 faste indbyggere (halvdelen af øens befolkning). Katedralen, der ligger tæt på havnen, er en stor turistmagnet. Havnen med masser af lystbåde er en anden. Vores tip er at slentre rundt i de gamle bydele, og så kan I slå jer ned for at spise nogle tapas og drikke en øl på et hyggeligt sted med udendørsservering. Der kører busser rundt i byen, hvor man kan få en guide i hovedtelefonerne, men vi havde svært ved at forstå, hvilke bygninger vores stemme talte om. Det er bedre at gå rundt for sig selv med et kort i hånden eller måske endda leje en cykel.
Katedralen_i_Palma
Der findes 22 golfbaner på Mallorca, hvoraf tre er nihulsbaner. 14 af dem (hvoraf en er en nihulsbane) ligger omkring hovedbyen Palma. Øen har klaret den spanske krise betydelig bedre end fastlandet. Konsekvensen er, at I som golfrejsende har væsentlig mindre chance for at støde på billig golf her sammenlignet med fastlandet. Mange hoteller tilbyder deres gæster rabat på greenfee, men den er ofte kun på 10 procent. Golfhäftet giver dig derimod halv greenfee på fire baner: en uden for Palma og tre i nordøst samt en på naboøen Menorca.
Chancen for bedst golfvejr har I om sommeren og i efteråret, men da er greenfee’en også dyrest. Tager I af sted i lavsæsonen (november til marts), skal I bo i nærheden af Palma, da der kan være ret så dødt andre steder (på flere badesteder lukker mange hoteller og restauranter helt ned fra november til april). Temperaturmæssigt er der ingen problemer med at spille i denne periode.
Andratx
Banerne, der i dagtimerne indgår i Golfhäftet, er Andratx (en halv time fra Palma og et kvarter fra Palma Nova) samt Son Servera, Canyamel og Pula uden for Canyamel i nordøst, omkring en times kørsel fra Palma. Vores tip er at tilbringe en halv uges tid omkring Canyamel og spille dér for så at tilbringe den anden halvdel af ugen i Palma eller Palma Nova – sidstnævnte sted ligger et kvarter fra Palma og Andratx.
I kan i øjeblikket få Golfhäftet 2015 med, når I forudbestiller Golfhäftet 2016. Har dette indlæg inspireret jer til at invitere vennerne med til Mallorca, så kan I passende give dem et par ekstra Golfhäfter til turen.