89 spillere er klar til Masters – og en af dem er dansk

09-04-15 European Tour 2014, The Masters Tournament, Augusta National GC, Augusta, Georgia, USA. 09-12 Apr. Justin  Rose of England throws his ball to the gallery as he walks off #13 green following a birdie to go to 4-under during the first round. # NO AGENTS #
Årets første major – The Masters – er den af de fire med det laveste deltagerantal. Arrangørerne prøver, at holde antallet under 100, hvilket er lykkedes dem samtlige år siden 1966.
Der er mange måder, at kvalificere sig til Masters på. En af disse er, at være i top-50 på verdensranglisten ved enden af året. Da der kun mangler én enkelt uge, er matematikken til at gøre op.
— Læs også: Søren Kjeldsen har overhalet Anders Hansen
Eneste betydende ændring på mandag, sender Lee Westwood fra en 51. plads op på en 50. plads grundet den gradvise reducering af point. Chris Kirk, der af samme grund falder ned som nummer 51, er allerede kvalificeret via hans sejr ved The Colonial på PGA Touren tidligere i år.
23/08/2015 European Tour 2015, Made in Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Farso, Denmark. 20 - 23 Aug. Soren  Kjeldsen of Denmark during the final round.
Blandt de øverste 50 på verdensranglisten er der heldigvis også et dansk flag. Det står ud for nummer 45 og tilhører Søren Kjeldsen, der har haft et fantastisk 2015.
— Læs også: Søren Kjeldsen får Den Gyldne Golfbold
Kjeldsen startede året som nummer 329 på verdensranglisten, og var nede som nummer 359 inden hans sæson for alvor tog fart. Sejren ved Dubai Duty Free Irish Open sendte ham op som nummer 105, og stabile topplaceringer derefter – inklusive andenpladser ved Made in Denmark og British Masters – har sendt Kjeldsen sikkert ind i top-50.
Den 40-årige Kjeldsen skal dermed en tur til Augusta for bare tredje gang i karrieren. I 2009 missede nordjyden cuttet, og i 2010 blev han delt nummer 30 på den legendariske bane, så han har bestemt revanche til gode.