McIlroy: – Jeg vil være verdensetter inden Masters

Rory McIlroyRory McIlroy har et klart mål for første kvartal af 2016. Han vil fravriste Jordan Spieth titlen som verdens nummer et – og det skal helst ske inden Augusta National slår dørene op for 2016-udgaven af Masters i starten af april.
Omend McIlroy i 2015 vandt to gange på PGA Touren og to gange på Europatouren – herunder sæsonfinalen i Dubai – samt høstede titlen som årets spiller på Europatouren, så var han ikke helt tilfreds. 2015 bød nemlig ikke på nogle major-sejre, og det er hvad der tæller for McIlroy. Dét og så førstepladsen på verdensranglisten.
— Læs også: 89 spillere klar til Masters – og en af dem er dansk
– Der bliver tæt i toppen af ranglisten, når vi starter 2016, og hvis jeg kan få en god start, så er der ingen grund til, at jeg ikke kan ligge nummer et i verden, når vi skal spille Masters, sagde McIlroy i et interview med BBC.
– Det er i hvert fald et af mine mål. At få en god start, og generobre den plads så hurtigt som muligt.
— Læs også: Vil du have Rory McIlroys driver i julegave?
Om det er med et øje på Spieths topplacering, at McIlroy har intensiveret sit program frem mod Masters, skal vi lade være usagt, men fakta er, nordireren næste år vil spille med i Northern Trust Open på PGA Touren for første gang.
– Jeg har lagt en ekstra turnering ind i USA, udelukkende fordi, at jeg gerne vil spille den bane, sagde McIlroy om turneringen, der spilles på Riviera Country Club i Californien.
Tilføjelsen betyder at McIlroy – der normalt spiller Masters som sin sjette turnering på året – i år spiller syv turneringer, inden han tager til Augusta. Den ekstra turnering i kalenderen – udover den ovennævnte – skyldes, at WGC-Cadillac Match Play i 2016 er flyttet fra maj til marts.