McIlroys stikpille: – Spieths succes bliver et problem

ClaretJug_McIlroy_hoylake14-274653Amerikanske Jordan Spieth havde et fænomenalt 2015, og det bliver mere end svært, at leve op til årets præstationer, når 2016-sæsonen sættes igang. Han vil føle et hidtil uprøvet pres – og det meste vil utvivlsomt komme fra ham selv.
Det er i hvert fald sådan Rory McIlroy læser krystalkuglen for det kommende golfår.
McIlroy vandt selv to majors i 2014, og gik ind i 2015 med målet om, at fuldføre sin karriere-grandslam med en sejr ved Masters. Sådan gik det dog ikke, og siden satte en ankelskade sit aftryk på en major-løs 2015-sæson for den tidligere verdensetter.
— Læs også: McIlroy gav sin driver til fan på Facebook
I 2015 vandt Jordan Spieth både Masters og US Open, sluttede ét slag fra omspillet i The Open, og blev nummer to ved PGA Championship. Han vandt også The Tour Championship og FedExCup slutspillet, ligesom han sluttede som nummer et på verdensranglisten.
– Det vil føles fuldstændigt anderledes for Jordan i 2016, sagde McIlroy i et interview med Daily Telegraph. – Der er så mange forventninger, så meget opmærksomhed og fokus, og ens krav til egen succes, kan arbejde i mod dig, lød advarslen fra McIlroy.
– På det her tidspunkt sidste år, var mine forventninger skyhøje efter min 2014-sæson, men selvom det startede godt, så kom jeg aldrig rigtigt ind i rytmen, sagde McIlroy.