SA Open: Afbud fra Schwartzel men fire er danskere klar

MØMDet bliver heller i 2016, at Charl Schwartzel vinder sit hjemlands Open. Den tidligere Masters-vinder har været indlagt på hospitalet de sidste par dage grundet en maveinfektion, og føler sig ikke klar til, at deltage i South African Open.
Turneringen – der i sin helhed bærer det mundrette navn The BMW South African Open hosted by City of Ekurhuleni, der er det længste navn i 2016-kalenderen – er den eneste turnering i hjemlandet, som Charl Schwartzel aldrig har vundet.
— Læs også: Top-10: De mest uheldige slag på Europatouren i 2015
To gange har han vundet Joburg Open og fire gange har han vundet Alfred Dunhill Championship, ligesom han tidligere har vundet Africa Open og den nu nedlagte Vodacom Championship. Derfor ærgrer det da også Schwartzel, at måtte melde afbud.
– Jeg er utroligt skuffet over, at måtte melde afbud. Alle ved hvor meget jeg ønsker, at vinde mit hjemlands Open, og hvor tæt jeg har været på de sidste par år. Jeg ser dog frem til, at komme stærkt tilbage allerede ved næste uges Joburg Open, lød det fra Schwartzel i en pressemeddelelse.
Den 31-årige tabte sidste år et omspil ved SA Open til Andy Sullivan efter at have smidt en føring på fem slag i løbet af finalerunden.
Turneringen, der er den første i kalenderåret 2016 har deltagelse af fire danskere: Morten Ørum Madsen, JB Hansen, Jeff Winther og Lasse Jensen.
Førstnævnte har tidligere nydt stor succes netop ved SA Open, som ‘MØM’ vandt for to år siden. Vi håber på en gentagelse, så vi kan få skudt det danske golfår igang med et brag.