Suveræne europæere vandt EurAsia Cup

 
eurasiacup_vinderMed en føring på 9-3 inden søndagens singler, var der lang vej til sejr for det asiatiske hold, og skulle værterne have brugt natten til, at drømme søde drømme om et mirakuløst comeback, så fik de dominerende europæere brast den boble hurtigt på finaledagen.
Med fire point i de fire første matcher blev matchen afgjort hurtigt, og kaptajn Darren Clarkes plan med, at sende de mest formstærke spillere ud først, viste sig at betale sig. Poulter, Willet, Sullivan og Fitzpatrick vandt alle, og da Byeong Hun An ikke holede et nødvendigt chip på 17. green i matchen mod Danny Willet, sikrede Europa sig sejren.
— Læs også: EurAsia Cup – sådan gik det i foursomes
De resterende matcher skulle dog stadig spilles færdigt, og europæerne hvilede langt fra på laurbærene.
Søren Kjeldsen (4)Godt nok tabte Shane Lowry og Bernd Wiesberger og Ross Fisher måtte nøjes med et halvt point, men i de resterende ni matcher blev det til europæiske sejre. Dermed lød den endelige sejr på hele 18½ – 5½.
Søren Kjeldsen satte et flot punktum på EurAsia Cup, da han i den sidste single slog Prayad Marksaeng 3&2, og dermed fastholdt sin status som ubesejret i turneringen. Kjeldsen var aldrig bagud i matchen, og afgjorde det hele med flotte birdies på 14. og 16. hul.
Sejren til Europa betød også, at hver spiller på holdet kan sætte intet mindre end 2,1 mio. kr. ind på bankbogen. I modsætning til Ryder Cup, så har EurAsia Cup nemlig kontante præmier til alle spillere. Således gik det asiatiske hold ej heller tomhændet hjem. De fik hver 700.000 kr. for deres indsats.
Husk at du kan se eller gense singlerne på Viasat Golf fra kl. 15.30.
EurAsia Cup, leaderboard