Bjørn brillierede mens amatør fører i Abu Dhabi

Thomas Bjørn
Abu Dhabi HSBC Championship betyder sæsondebut for en lang række spillere, og en af dem er Thomas Bjørn, der leverede en flot åbningsrunde.
– Læs mere: Bjørn med hole-in-one i Abu Dhabi
Bjørn startede på hul 10, og efter tre par fik han sæsonens første birdie. Han blev dog sendt noget tilbage i stillingen med en triplebogey på næste, men allerede på næste hul leverede han det ultimative slag med en hole in one. Resten af runden bød kun på birdies og pars, og den samlede score kom til at lyde på 68 slag (-4), hvilket efterlader ham som nummer syv. Det er et slag bedre end Søren Kjeldsen på 12. pladsen, mens Thorbjørn Olesen (-1) er nummer 47 og Morten Ørum Madsen (par) er nummer 59. Sidste dansker i feltet er Lucas Bjerregaard, og efter birdies på de to første huller endte han med en score i +3 og en placering som nummer 111.
– Læs mere: På med solcremen: Nu tillader Europatouren shorts
I front for turneringen er Bryson Dechambeau fra USA, der er med på en invitation. Vinderen af U.S. Amateur var rundt i 64 slag, og det efterlader ham alene på førstepladsen, mens Henrik Stenson er ét slag efter. På forhånd var der stor fokus på bolden med Jordan Spieth, Rory McIlroy og Rickie Fowler, og den duel kom McIlroy bedst ud af. Hans score lød på -6, mens Spieth var -4 og Fowler -2.
Joachim B. Hansen var onsdag aften førstereserve til turneringen, og han stod standby fra første til sidste spiller slog ud på første runde, men desværre kom han ikke ind i turneringen. Han er dog med i næste uge i Qatar.
Anden runde fra Abu Dhabi kan følges live på Viasat Golf og Viaplay.dk fredag fra kl. 08:00.
Abu Dhabi HSBC Championship, leaderboard.