Svensker viser vejen i Dubai

NorenAt en dårlig generalprøve fører til en god premiere er et gammelt ordsprog. Ikke desto mindre var det gældende for den svenske spiller Alex Noren på førstedagen af Omega Dubai Desert Classic. Svenske Noren udtalte at han ramte bolden dårligt på rangen og havde svært ved at arbejde med bolden. Cirka 5 timer efter kunne den 33 årige svensker skrive under på en runde i 66 slag (-6). Noren har dermed, med en bogeyfri runde, lagt sig i spidsen for denne uges turnering på Europa Touren. Et enkelt slag efter følger et felt på 4 bestående af Rafa Cabrera-Bello, Trevor Fisher Junior, Brett Rumford og Peter Hanson. Svenske Peter Hanson stod for eftermiddagens bedste runde i 67 slag (-5) efter 2 bogeys og hele 7 birdies.
Læs også: Kan Mcilroy forsvare titlen i Dubai?
Søren KjeldsenMed danske øjne startede turneringen dårligt, da Thomas Bjørn måtte trække sig med en dårlig ryg. Thomas Bjørn kunne allerede mærke smerte efter sidste uges Qatar Masters, men troede altså på at han alligevel ville være klar til starten i ugens turnering. Held i uheld var det at danske Joachim B. Hansen overtog Bjørnens plads i feltet. Joachim B. Hansen, kom sammen med Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, rundt i 72 slag (Par) og indtager en delt 64. plads efter første spilledag. Joachim B. Hansen var undervejs på runden 3 slag over par, men en eagle på hul 13 efterfulgt af en birdie på hul 14 medførte at Joachim alligevel kunne skrive under på en fornuftig score. Både Søren Kjeldsen og Morten Ørum Madsen kom rundt i 70 slag (-2) og indtager en delt 29. plads bl.a. sammen med amatøren Bryson Dechambeau. Søren Kjeldsen var ellers 4 under par undervejs, men bogies på hul. 16 og hul.18 resulterede altså i en score på 2 under par.
Læs også: Thomas Bjørn må trække sig i Dubai – giver plads til Joachim B. Hansen
Den forsvarende mester Rory Mcilroy indtager sammen med den tredobbelte mester, Ernie Els, og vinderen fra 2011, Alvaro Quiros, en delt 6. plads. Mcilroy startede ellers dagen med en bogey på hans første hul, men fulgte godt op med 6 birdies og en enkelt bogey på de resterende huller.
I alt kom 131 spillere igennem første runde. En første runde som bød på 63 runder under par og 48 runder over par. Gennemsnitsscoren for førstedagen var 71,8 slag.
Omega Dubai Desert Classic, leaderboard