Thorbjørn dagens bedste i Dubai – rykker ind i top-5 (opdateret)

Thorbjørn OlesenThorbjørn Olesen har igangsat Operation Ørkenstorm, og slår sine slag med nærmest militær præcision i denne tid. Under fredagens anden runde af Omega Dubai Desert Classic skød han otte birdies uden modregning og lavede dermed dagens bedste runde.
Efter en første runde i par sendte 64’eren Thorbjørn helt frem til en delt 5. plads i -8, hvilket er to slag efter den førende Rafa Cabrera-Bello inden weekendens finalerunder.
— Læs også: McIlroy håber på duel mod Tiger Woods
At den fornemme præstation kom i selskab med ingen ringere end Ryder Cup kaptajnen Darren Clarke, vil sikkert også tælle som en stort plus i Thorbjørns bog. At have plusser i Clarkes notesbog, når pladserne på holdet senere på året skal fordeles, kan vise sig yderst gunstigt.
Længe så det ud til, at alle fem danskere klarede cuttet, men en bogey-bogey afslutning for Morten Ørum Madsen kostede desværre netop pladsen i finalerunderne for silkeborggenseren.
Søren Kjeldsen er plaget af en slem forkølelse, men præsterede alligevel for anden dag i træk en runde i 70 slag, og er på en delt 23. plads i -4, imens Lucas Bjerregaard med en 69’er rykkede 27 pladser frem i feltet til en delt 37. plads.
JoachimBHansen_pleneuf15-296368Joachim B. Hansen var første dansker i klubhuset, og efter 15 huller var han i +2 samlet, og lignede langt fra en weekend-gæst på golfbanen i Dubai. På mirakuløs vis lykkedes det dog Joachim at lave birdies på alle tre afslutningshuller, og hans score i -1 var akkurat nok til at klare cuttet.
— Læs også: Nanna Koerstz Madsen med helt fremme i Australien
Rory McIlroy havde endnu en lidt hård dag i Dubai, men også han præsterede tre afsluttende birdies, og vil med en samlet score i -3 stadig have forhåbninger om at gøre sig gældende i weekenden.
Ernie Els, Trevor Fisher Jr. og Danny Willet deler andenpladsen i -9, imens Chris Wood, Andy Sullivan og Joost Luiten ligger side om side med Thorbjørn Olesen på den delte femteplads i -8.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra tredje runde lørdag fra kl. 10.00.
Omega Dubai Desert Classic, leaderboard