Matsuyama vandt Waste Management Phoenix Open efter drama

Hideki Matsuyama vandt efter omspil
Hideki Matsuyama vandt efter omspil

Søndag blev der sat ny historisk tilskuerrekord ved en PGA Tour turnering. Over 65.000 tilskuere overværede finalerunden af Waste Management Phoenix Open på TPC Scottsdale i Arizona. Det betød, at der sammenlagt har været over 618.000 tilskuere til stede under de 4 runder – og det er aldrig set før til en golfturnering.
Og det rekordstore publikum fik søndag et golfdrama for alle pengene.
Den 23-årige japaner, Hideki Matsuyama, vandt efter et dramatisk omspil mod amerikaneren Rickie Fowler, der for 14 dage siden vandt Abu Dhabi HSBC Golf Championship på Europa Touren.
Både Matsuyama og Fowler gik runden i 67 slag (-4) og begge sluttede i -14 sammenlagt.
Rickie Fowler
Rickie Fowler

Rickie Fowler havde alle muligheder for at vinde turneringen i den ordinære runde, men da han slog i vandet på det korte hul 17 – og Matsuyama birdiede hullet, var de lige inden hul 18. Her holede Matsuyama et birdieputt på 6 meter, hvorefter Fowler gjorde det samme fra 3 meter. Dermed var omspillet en realitet.
Først på det 4. omspilshul faldt afgørelsen – og den faldt ud til Matsuyamas fordel. Endnu engang var det hul 17, der vendte op og ned på det hele. Fowler slog for anden gang i vandet på hullet – og fik bogey. Matsuyama 2-puttede for sin par – og dermed vandt han sin anden PGA Tour turnering i karrieren, da han også vandt The Memorial i 2014.
– Læs også:WITB: Hideki Matsuyama
Danny Lee, der førte efter 3. runde, gik finalerunden i 73 slag og faldt tilbage til 4. pladsen sammenlagt.
Næste uge gælder det AT&T Pebble Beach Pro-Am på PGA Touren, hvor Brandt Snedeker er forsvarende mester.