The Honda Classic: Hvem undgår fælden?

PGA Touren starter i denne uge “The Florida Swing”. Efter syv turneringer i hhv. Arizona, på Hawaii og i Californien rykker touren til Florida på USAs sydlige østkyst. Første stop af i alt fire i Florida er PGA National i Palm Beach Gardens nord for Miami hvor The Honda Classic spilles.
Turneringen har været spillet på forskellige baner i Florida siden 1972. Siden 1982 har Honda lagt navn til, og i 2007 rykkede turneringen til PGA National banen, hvor den er blevet spillet siden. Palm Beach Gardens er desuden hjemsted for PGA – Professional Golfers’ Association.

04-03-2012 PGA Tour 2012, The Honda Classic, PGA National Champion Course, Palm Beach Gardens, Fla, USA. 01-04 Mar. Rory  McIlroy of Northern Ireland yells and pumps his fist at the 18th hole as he celebrates winning  the final round
Rory vandt The Honda Classic i 2012 og tog for første gang førstepladsen på verdensranglisten.

I nyere tid er turneringen nok mest kendt for Rory McIlroys sejr i 2012. Netop den sejr gjorde at McIlroy for første gang kravlede helt til tops på verdensranglisten. De følgende år har det været en blandet fornøjelse for Rory i turneringen. I 2013 trak han sig pga. smerter fra en visdomstand, men der spekuleres stadig i om han trak sig pga. problemer med sit nye udstyr fra Nike. I 2014 blev han nummer 2 efter omspil, og i 2015 missede han cuttet. Det bliver spændende at se, om han kan følge op på de tre gode runder han havde i Los Angeles i den forgangne weekend.
Læs også: McIlroy, Fowler, Donald går lige i fælden
PGA National Champions Course er særligt berygtet for hullerne 15, 16 og 17. Tilsammen kaldes de for ”The Bear Trap” – Bjørnefælden, og de er opkaldt efter Jack Nicklaus’ kælenavn. Nicklaus var med til at forny banens design i 90’erne, og siden da har ”The Bear Trap” været en institution på PGA Touren og noget spillerne ser frem til med sommerfugle i maven.
17-09-15 European Tour 2015, 72e Open D'Italia Presented by Damiani, Golf Club Milano, Parco Reale di Monza, Italy.  17 - 20 Sep. Padraig  Harrington of Ireland during the first round.
Padraig Harrington vandt The Honda Classic i 2015.

I 2015 slog spillerne tilsammen 105 bolde i vandet på de tre omtalte huller, men til syvende og sidst kunne Pádraig Harrington noget overraskende trække sig sejrsrigt ud af turneringen efter omspil med Daniel Berger, der senere blev valgt til ”Rookie of the Year” på PGA Touren. Det var Harringtons første sejr på touren i syv år, men han vandt faktisk også turneringen i 2005. Harrington stiller også op i år, og han er blevet placeret i en spændende trebold med to andre major-vindere, Rory McIlroy og Zach Johnson. De slår ud i dag, torsdag, kl. 18.45 dansk tid.
Læs også: Video: Rygterne om Tiger var falske
Ud over ovennævnte stiller blandt andre Rickie Fowler, Phil Mickelson, Sergio Garcia, Adam Scott og Jason Kokrak, der var så tæt på sejren i søndags på Riviera, op. Det er med andre ord et stærkt felt, der skal finde den bedste løsning på bjørnefælden.
C-More Golf sender fra turneringen dagligt i flere omgang direkte.
Ugens TV-golf kan ses her.