Ryder Cup: Jack Nicklaus inviterede til teambuildingsmiddag

Jack Nicklaus
Jack Nicklaus

I forbindelse med denne uges PGA Tour turnering på PGA National Champion, inviterede golflegenden Jack Nicklaus og sin kone, Barbara, 22 potentielle, amerikanske Ryder Cup 2016-spillere til middag i sit hus, som ligger tæt ved banen i Florida.
Det var en blanding af store, rutinerede navne som deltog i middagen med majorvinderne Phil Mickelson, Tiger Woods, Jason Dufner, samt den amerikanske Ryder Cup kaptajn, Davis Love III i spidsen, men også urutinerede spillere som Ben Martin, John Huh og Andrew Loupe deltog og sugede al den erfaring til sig, som de kunne.
Denne form for teambuilding er den første af slagsen for amerikanerne og middagen var et led i at hjælpe den amerikanske holdånd på vej – en holdånd, som har været stærkt kritiseret under de sidste års Ryder Cup  – og aftenen var for de fleste en stor oplevelse – og speciel, da navne som Woods, Mickelson og Nicklaus var samlet i ét og samme rum.
Nicklaus holdt middagen i et gæstehus, som han havde lavet om til et jagtværelse, hvor alle hans trofæer – både fra golfbanen og fra sine jagter – hænger. Og det er netop Ryder Cup titlen, som amerikanerne er på jagt efter. Ikke siden 2008 har amerikanerne vundet og derfor mente Jack Nicklaus, at der skulle ske noget nyt for at skabe et bedre sammenhold og teamspirit.
Jack Nicklaus fortalte i løbet af aftenen spillerne om sine egne erfaringer med Ryder Cup, som han deltog i 6 gange og har været holdkaptajn 2 gange – i 1983 og 1987. Han fortalte også om sine forberedelser til turneringer generelt og hvordan han opnåede tillid til sit eget spil.
At amerikanerne tager årets Ryder Cup seriøst og støtter op omkring Nicklaus’ tiltag, ses bl.a. ved at spillere og assistenter som Dustin Johnson – som end ikke deltager i denne uges PGA Tour turnering – og Tiger Woods og Stewart Cink, kom langvejs fra for at deltage i middagen.
Ryder Cup 2016
Ryder Cup 2016

Den næste amerikanske teambuildingsmiddag er planlagt til juni måned, hvor Jack Nicklaus samtidig er vært for PGA Tour turneringen The Memorial.
I løbet af aftenen havde de amerikanske spillere også overskud til at sende en stikpille afsted til det europæiske Ryder Cup hold. På Twitter kunne man se et billede af middagsselskabet med teksten: ”Er I bange?”.
Europæerne var hurtige til at respondere på tweetet – og sendte et billede retur af det europæiske hold fra 2014 med teksten: ”Vi er klar!”.
Ryder Cup 2016 finder sted på Hazeltine GC i Minnesota sidst i september måned.