Augusta National vil gøre Masters-banen længere

masters06-0020‘If it ain’t broken – don’t fix it’. Sådan lyder et godt gammelt mundheld. Derfor virker det også unødvendigt, at Augusta National angiveligt vil forlænge banens 13. hul. Hvorfor ændre på en af verdens bedste baner? Det er blevet for let, skulle svaret lyde.
Par-5 hullet 13. har altid spillet som banens letteste. Hullet er 460 meter langt, men flere spillere kan skære en god bid af hjørnet, og dermed kun have wedges ind mod green i andetslaget.
— Læs også: 89 spillere er klar til Masters – og en af dem er dansk
Da Bubba Watson vandt sin anden grønne jakke i 2014, slog han et 330-meter langt drive, og havde kun en sandwedge ind. Det er de slag, som man nu vil udelukke ved at rykke teestedet ca. 40 meter tilbage, og det bliver ikke vel modtaget af alle.
Billy Horschel var yderst åbenmundet i sin kritik, da han blev præsenteret for de potentielle ændringer.
– Det får mig måske smidt ud, men hvis de gør det hul længere, så er det det dummeste i hele verden, sagde Horschel. – Det er et fantastisk hul, og golfsporten er på vej i en forkert retning, når banerne hele tiden bare gøres længere.
— Læs også: McIlroy: Jeg vil være verdensetter inden Masters
9-4-2006 / PGA Tour 2006/Masters Tournament/Augusta National, USA/06 April - 09 April/Contact +31 45 522 73 59, Phil Mickelson won The Masters, here is he presented the green jacket by the former champion Tiger Woods. * THIS PHOTO MAY NOT BE SOLD IN SWEDEN (without the permisssion of Christer Hoglund) (photo: golfsupport.nl)
Phil Mickelson var – som altid – mere konservativ i sine kommentarer, men blev alligevel overrasket over nyheden.
– Der er jo kun omkring fem spillere i feltet, der kan slå den over det hjørne, men okay, de prøver nok bare at gøre det umuligt for alle i feltet, lød det fra Mickelson, der dog erkendte, at han var overrasket over behovet for en ændring.
I 2015 blev der lavet 161 birdies eller bedre på hullet, imens der kun var 32 bogeys eller værre. Dermed var 13. hul klart det letteste på banen.
Du kan læse meget mere om Masters-turneringen på Teetime.dk, ved at klikke her.