Duo i front i World Golf Championship – Kjeldsen på delt 28. plads

Marcus Fraser
Marcus Fraser fører på Doral

Selvom der er på forhånd var lagt op til en dyst mellem de 3 øverste på verdensranglisten, Jordan Spieth, Jason Day og Rory McIlroy, så var det alligevel lavere rangerede spillere på verdensranglisten, der endte med at stjæle fokus på første runde af World Golf Championship Cadillac Championship på TPC Blue Monsterbanen på Donald Trumps Doral i Miami, Florida.
Til start i denne uge er hele verdensranglistens top-50, minus 2 spillere og turneringen er både en del af PGA Touren og Europatouren, og er én af de tre World Golf Championship turneringer, som rangerer lige under de 4 majors.
Amerikaneren, Scott Piercy, der tidligere har vundet 3 gange på PGA Touren, og australieren, Marcus Fraser, der tidligere i år vandt Europatour turneringen Maybank Championship i Malaysia, fører efter en første runde med 66 slag – 6 under par.
De fører med ét slag til formstærke Phil Mickelson, der udtalte efter sin runde, at han spillede rigtig godt og slog nogle gode slag. Mickelson havde undervejs 3 – 4 putts, som sagtens kunne gå i, men gjorde det ikke. Han fortalte endvidere, at de sidste 2 års tid ikke havde været sjove på golfbanen, men at han nu spiller med en tålmodighed og er mere afslappet end tidligere. Det udmønter sig også i større tro på sig selv.
Verdensranglistens nummer 1, Jordan Spieth, ligger lidt længere tilbage i stillingen i -3. Spieth har følt sig frustreret efter Hawaii, hvor han sidst vandt på PGA Touren, og har manglet glæden i sit spil. Dét var der lidt af på dagens første runde, hvor han lavede 5 birdies og 2 bogeys.
Rory McIlroy, der til denne uges turnering putter med venstre hånd nederst, havde en blandet dag på golfbanen. Han holede undervejs nogle gode putts, men havde også en del putts, der viste manglende længdekontrol og aldrig holdt puttelinjen. McIlroy slog i vandet på hul 9, der var hans sidste hul på runden og endte i 71 slag (-1) .
Læs også: McIlroy kopierer Thomas Bjørns puttestil
Søren Kjeldsen
Søren Kjeldsen rundt i par

Søren Kjeldsen, der er eneste dansker til start i turneringen, gik første runde med bl.a. Marcus Fraser. Danskeren gik i 72 slag (par) og lavede undervejs 4 birdies og 4 bogeys. Det placerer Kjeldsen på en delt 28. plads i stillingen inden 2. runde, hvilket er en godkendt start på turneringen. Kjeldsen lavede 3 bogeys på sine første 5 huller, og der skulle mental styrke til at spille sig op igen efter den start. Efter runden udtalte han, at det var han glad for, at han havde og viste. Han havde flere putts, der lige så godt kunne gå i.
Kjeldsen spiller med en ”ny” driver i turneringen. Under onsdagens træningsrunde med Shane Lowry og Graeme McDowell, opdagede Kjeldsen nemlig undervejs på runden, at hans driver var flækket i toppen, men heldigvis havde han et par ekstra drivere med til USA.
Det er femte gang Søren Kjeldsen deltager i turneringen, men det er første gang siden 2010. Kjeldsens bedste resultat er en delt 7.plads tilbage i 2009, hvor Phil Mickelson vandt turneringen. Alle spillere er garanteret 4 runder i turneringen, da den spilles uden cut.
TPC Blue Monsterbanen spillede på første runde hele 1,5 slag i snit bedre end sidste års turnering, hvilket skyldes de forholdsvis gode vindforhold. Som i sidste uges turnering, Honda Classic, hvor der var megen fokus på alle de bolde, der blev slået i vandet, er der også det i denne uge. TPC Blue Monster er opkaldt efter banens store vandhazarder, og de forholdsvis gode vindforhold på første runde havde ikke positiv indvirkning på antallet af bolde i vandet. Hele 62 bolde blev der slået i – og dét selvom antallet af spillere i denne uges turnering kun er halvdelen af sidste uges.
Hvad ender det ikke med de næste dage, når vinden, som meteorologerne lover det, tager til?
Turneringen kan følges direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk – fredag fra kl. 19:00 og i weekenden fra kl. 18.
Leaderboard, World Golf Championship Cadillac Championship