Spieths spytklat sender USGA på overarbejde

JordanSpieth_fortworth15-289877Jep … det er nok den underligste golf-overskrift du kommer til at læse i dag, men den er god nok. Hvorvidt Jordan Spieth må spytte på sin putter, satte både dommere og USGA på den anden ende under tredje runde af WGC-Cadillac Championship.
I løbet af tredje runde havde Spieth flere gange kontakt til dommerne på banen, og da han blev spurgt ind til det efter runden, var forklaringen ikke noget man lige havde regnet med.
– På puttinggreen inden runden, hvis der er meget tørt, så spytter jeg på min finger og smører det på undersiden af mit putter, så den ikke glider for meget, når jeg hviler den på græsset, forklarede Spieth.
— Læs også: Spieth forbløffet over at få advarsel for langsomt spil
Verdensetteren understregede dog, at han aldrig havde brugt det under en turnering, da han ikke var sikker på at metoden var lovlig. Under lørdagens tredje runde af WGC-Cadillac kunne han dog mærke, at han havde svært ved at få putteren til at glide, og så tog han fat i en dommer på banen.
– Jeg opdagede problemet på 2. hul og på hullet efter spurgte jeg en official om jeg måtte spytte på min putter, fortalte Spieth.
JordanSpieth_irving15-290109Først fem huller senere kom dommeren tilbage, og kunne blot fortælle, at der ikke var enighed blandt de tilstedeværende dommere, og at de derfor ville spørge USGA til råds via telefon.
— Læs også: Spieth: Vil ikke sammenlignes med Tiger – endnu
Kort efter kunne samme dommer meddele Spieth, at det ville kræve yderligere undersøgelser, men at de for nuværende ikke ville tillade det.
– Det var lidt faktisk interessant. At komme på et regelspørgsmål som ingen kendte svaret på. Lige i dag puttede jeg dog så dårligt, at selv ikke spyt havde hjulpet!, lød det med et grin fra Spieth.