WGC: McIlroy i front inden finalerunden – Blue Monster åd Kjeldsens bolde

Rory McIlroy har lagt sig alene i spidsen
Rory McIlroy har lagt sig alene i spidsen

Siden nordireren Rory McIlroy slog i vandet på sit sidste hul i torsdagens første runde, og blev noteret for en dobbeltbogey, har han ikke sat ét eneste slag til på de sidste 34 huller i dette års World Golf Championship Cadillac Championship på TPC Blue Monster på Doral i Florida.
Dét betyder, at nordireren ikke blot har indhentet Adam Scotts føring efter anden runde, men også lagt sig i spidsen af turneringen i samlet -12 efter en tredje runde i 68 slag.
McIlroy har dermed mulighed for at vinde sin 12. PGA Tour sejr og hans tredje World Golf Championship triumf. Han har tidligere vundet WGC-Bridgestone i 2014 og WGC-matchplay i 2015. I sin PGA Tour karriere har McIlroy vundet 6 gange efter at have ført efter 54 huller.
3 slag efter McIlroy ligger den forsvarende mester, Dustin Johnson, og den førende spiller efter anden runde, Adam Scott.
Hvis Dustin Johnson skulle stå som sejrsherre efter søndagens finalerunde, hvor han skal gå i bold med McIlroy, vil han blive den kun tredje golfspiller, der forsvarer sin titel på Doral. De to andre spillere, der hidtil har gjort det, er Ray Floyd og Tiger Woods.
Adam Scott vandt i sidste uge på PGA Touren i The Honda Classic, og kan med en sejr i denne uge blive den første spiller, der vinder 2 uger i træk på PGA Touren, siden Bill Horschel vandt Deutsche Bank og Tour Championship i 2014.
LÆS OGSÅ: McIlroys 3-jern kommer i glas og ramme på Doral
2 gange på runden slog Søren Kjeldsen i vandet
2 gange på runden slog Søren Kjeldsen i vandet

Danske Søren Kjeldsen leverede en tredje runde i +2 og ligger tilbage i feltet på en delt 33. plads. Kjeldsen startede sin runde med 2 birdies i træk, men mistede momentum med en dobbeltbogey på banens 4. hul – et par-3 hul, hvor danskeren slog i vandet. Det skulle dog desværre ikke vise sig at være sidste gang på denne runde.
Med yderligere 2 birdies på scorekortet, blev Kjeldsen noteret for 34 slag på for-9, men herefter begyndte problemerne for alvor for danskeren på de sidste 9 huller, hvor han blev noteret for 2 bogeys og for en dobbeltbogey på hul 18 – efter endnu en tur i vandet.
TPC Blue Monster er opkaldt efter sine store vandhazarder, og Kjeldsen er ikke den eneste, der har fået “spist” sine bolde af disse vandhazarder i denne uge.
Dermed er Kjeldsen placeret midt i feltet – 14 slag efter McIlroy inden finalerunden, men feltet ligger tæt, så med en god afslutningsrunde af danskeren, kan han hurtigt spille sig frem i feltet og få et godt resultat.
Det samme gør sig gældende helt i toppen, hvor der er 6 spillere inden for 5 slag, så det bliver spændende at følge finalerunden på Blue Monster direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk fra kl. 18.
Leaderboard, WGC Cadillac Championship