Bekymret Jason Day: – Bange for at Spieth brænder ud

Jason Day er bekymret for sin kollega
Jason Day er bekymret for sin kollega

Jordan Spieth startede 2016 med at vinde Tournament of Champions på PGA Touren, og så var scenen ellers sat til endnu et år med Spieth-dominans. Det går dog ikke altid som præsten prædiker, og Spieth kæmper lige nu – hvor der er tre uger til årets første major – med at få spillet til at fungere.
Siden han vandt The Tour Championship på PGA Touren i efteråret 2015 har Spieth spillet 11 turneringer i syv forskellige lande over hele verden, og erkendte da også selv for en måneds tid siden, at han var smadret.
— Læs også: Berejst Spieth: – Jeg er helt smadret!
Og spørger man verdens nummer tre, Jason Day, så kan Spieth risikere at skulle betale prisen for en overbelastet kalender.
– Jeg er bekymret for ham fordi jeg ikke er sikker på, om han spiller for meget og laver for mange ting med sponsorer, så han ender med at brænde ud, og gå igennem en periode hvor det ikke lykkes for ham på golfbanen, sagde Day i forbindelse med denne uges Arnold Palmer Invitational, hvor Spieth i øvrigt ikke er med.
Jordan Spieth betaler måske prisen for et hårdt program
Jordan Spieth betaler måske prisen for et hårdt program

— Læs også: Jason Day ringede til Tiger Woods efter misset cut
Australieren har – for at sætte Spieths rejseplaner i relief – spillet blot fem turneringer i to lande siden sidste sæson, og føler selv at han er helt klar til de kommende ugers program, der kulminerer på Augusta National, når 2016-udgaven af The Masters skydes igang.
Jordan Spieth har spillet fire af de sidste fem turneringer på PGA Touren. Disse har budt på en 21. plads, et misset cut, en 17. plads og en 18. plads, og selvom de tre af dem bød på pæne resultater, så har spillet set langt mindre stabilt ud end vi har været vant til fra den 22-årige verdensetter.