Lars Larsen flytter Made In Denmark

aalborg15-296161
Når golfturneringen Made In Denmark spilles i august 2016, bliver det sandsynligvis det sidste år, hvor golfturneringen spilles på Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten i Nordjylland. Det fortæller formand for Made In Denmark, Lars Larsen, til TV2 nord.
Grunden til beslutningen skyldes ifølge Lars Larsen, at Region Nordjylland er løbet fra en aftale om at støtte arrangementet med 7,5 mio. kr. årligt i 3 år, men ønsker derimod nu at nedsætte sponsoratet til 2 mio. kr. i 2016. Det betyder, at turneringen i år vil give et millionunderskud.
”Jeg kan ikke samarbejde med useriøse halv-løgnere eller hel-løgnere, for det er jo det de er”, lyder det fra en vred Lars Larsen til TV2 nord og fortsætter: ”Om vi så skal flytte tuneringen helt til København, så gør vi det”.
Læs også: Made In Denmark laver nyt pro team
Regionsrådet i Region Nordjylland mener ikke, at de løber fra en aftale med arrangørerne af Made In Denmark, men det har Lars Larsen ikke meget til overs for: ”Hvis de postulerer, at de ikke har sagt ja til tre år – så er de fulde af løgn. De har fået nøjagtig samme betingelser som de 20 – 30 andre sponsorer”, siger han og fortsætter: ”Hele arrangementet blev bygget op på, at Region Nordjylland havde sagt ja til at være med i 3 år – og den garanti kunne jeg stille overfor Europatouren”.
Ifølge Lars Larsen er turneringen ved at blive kendt ud over Danmarks grænser og kaster omkring 65 mio. kr. af sig til Nordjylland.
Parterne står stejlt over for hinanden og hvis der ikke findes en løsning, bliver turneringen i 2016 den sidste gang, hvor der spilles i Nordjylland.
Læs også: Gnags fejrer 50 års jubilæum under Made In Denmark 2016
Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune, er ærgerlig over udsigten til at miste golfturneringen og siger, at man mister den magnet, som turneringen giver til hele landsdelen. ”Det er ganske forfærdelig for vores område, hvis turneringen flyttes til en anden landsdel”, siger han.
Regionsrådet i Region Nordjylland stemmer om støtten på de 2 mio kr. sidst i marts måned.