Ekspert: Flytning af MiD vil koste Nordjylland 62 mio.

23/08/2015 European Tour 2015, Made in Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Farso, Denmark. 20 - 23 Aug. Soren Kjeldsen of Denmark during the final round.
Som vi kunne fortælle her på Teetime i weekenden, så har Region Nordjylland valgt at nedsætte deres bidrag til Made in Denmark fra 7,5 mio. årligt de første to år til 2 mio. i 2016. Det har fået Lars Larsen helt op i det røde felt, da han mener at være lovet en konstant støtte på 7,5 mio. om året de første tre år, og derfor truer han nu med, at flytte turneringen væk fra Himmerland Golf & Spa Resort. Og det vil blive dyrt for Nordjylland, vurderer eksperten bag en undersøgelse om de økonomiske eftervirkninger af Made in Denmark.
– Min rapport har vist i de sidste to år, er der nogle positive effekter, som går tabt hvis man flytter dem et andet sted hen, siger Henrik Toft til TV2 Nord.
— Læs også: Lars Larsen flytter Made in Denmark
Henrik Toft er adjukt i Sports Management på University College Nordjylland, og har udfærdiget en rapport der viser, at Made in Denmark i 2015 skaffede en omsætning på 68 mio. kr. til Nordjylland samt skabte 86 fuldtidsstillinger. Skulle turneringen flytte, så vil denne vækst utvivlsomt flytte med.
Det er da heller ikke alle i Regionsrådet, som er enige i beslutningen om at skære i støtten.
– Det er en urimelig behandling af turneringen. De har været i god tro omkring et fortsat tilskud, og at udmeldingen kommer så sent betyder jo, at de ikke har haft en chance for at planlægge anderledes. For andre arrangører kunne det have medført en aflysning, siger regionsrådsmedlem Per Larsen fra de Konservative.
— Læs også: UCN Rapport: Made in Denmark skaber masser af jobs
Regionsrådsformand Ulla Astman (S) virker dog urokkelig.
– Jeg mener ikke, at jeg på nogen måde er med til at lukke Made In Denmark. 17 millioner kroner i en opstartsfase er en rigtig, rigtig fin og stor hjælp til golfturneringen, har Ulla Astman sagt til TV2 Nord.