Åh nej! Shank på 18. hul kostede dyrt for Thorbjørn

24-02-16 European Tour 2016, ISPS HANDA Perth International, Lake Karrinyup CC, Perth, Australia. 25-26 feb Thorbjorn Olesen of Denmark during the practise rounds..
Det var Nike mod Nike i den med danske øjne mest imødesete match under den første dags spil ved WGC-Dell Matchplay Championship. Det var Rory McIlroy mod Thorbjørn Olesen. Det var også den 3. seedede mod den lavest seedede, men de første 13 huller var det svært at se.
På andet hul kom Thorbjørn Olesen foran med en birdie og to huller senere var en par nok til at komme 2up. McIlroy kom tilbage i matchen og vandt 5. og 7. hul i en match, hvor det fra start af handlede om at lave færrest fejl. Der var langt mellem de imponerende slag, og da McIlroy på 13. hul valgte at spille sikkert fra tee med et jern – og stadig smed den i vandet – så det rigtigt godt ud for Olesen, der kom foran med to huller med fem huller tilbage.
Desværre gik det kun ned ad bakke for danskeren resten af vejen ind. McIlroy vandt 14. i par og 15. i birdie, og så var de to helt lige med tre huller igen.
— Læs også: Lodtrækning til WGC – Thorbjørn vs Rory
På 16. hul havde Thorbjørn et putt på to meter op ad bakke på nøjagtigt samme linje som McIlroy netop havde misset fra, men missede godt og vel venstre om. På 17. hul der er et par-3 hul missede McIlroy green, men kom ind og i, og da Thorbjørn to-puttede fra seks meter skulle det hele afgøres på 18. hul.
McIlroy gik efter green i drivet på det 330 meter lange par-4 hul, men endte i en bunker kort af green. Olesen nøjedes med en 3-wood og selvom han trak den i venstre, fik han et heldigt hop og endte på fairway med 110 meter ind. Desværre slog danskeren sin approach over green, og skulle ind og i herfra for at dele, da McIlroy slog et godt bunkerslag.
Thorbjørn gik efter guldet med et højt chip til en kort pind ned ad bakke, men slog en shank og bolden kom ikke i nærheden af green. To putt senere kunne McIlroy sikre sig sejren i en match, hvor han ikke var foran på noget tidspunkt.
— Læs også: Søren Kjeldsen får fornem hæder
SørenKjeldsen_munchen15-292052Det bliver et hårdt nederlag at sluge for Thorbjørn, men skal hurtigt ovenpå. Han skal torsdag møde Kevin Na, der vandt sin første match 2&1 over Smylie Kaufman. Vinder Olesen her, kan alt stadig være åbent i gruppen.
Også Søren Kjeldsen var i aktion, men kom aldrig rigtigt ind i sin match mod 20. seedede Kevin Kisner. Amerikaneren vandt de to første huller, og var foran hele vejen ind.
Kjeldsen holdt dog en smule liv i matchen ved at vinde 14. og 15. hul, hvilket skrumpede Kisners forspring til to. De to næste huller delte de to dog i par, og så kunne Kisner stikke næven ud efter en 2&1 sejr.
Søren Kjeldsen møder torsdag Hideki Matsuyama der tabte sin første match mod Rafael Cabrera-Bello.
WGC-Dell Matchplay Championship, resultater onsdag