WGC: Skidt dag for amerikanerne – stormøde i vente i semifinalen

30-01-16 PGA Tour 2016, Farmers Insurance Open, Torrey Pines GC (South), La Jolla, San Diego, CA, USA. 28 - 31 Jan. Dustin Johnson of United States during the third round.
Dustin Johnson var én af fire amerikanere, der måtte se sig slået i kvartfinalen lørdag.

Der var hele 11 amerikanere blandt de 16 deltagere, der kvalificerede sig til 1/8-finalerne, der blev spillet lørdag formiddag på Austin Country Club. Men amerikanernes dominans fik en brat ende, og kun Chris Kirk, Brooks Koepka, Ryan Moore og Dustin Johnson formåede at spille sig videre til kvartfinalerne lørdag eftermiddag.
Her kom de fire tilbageværende amerikanere i menneskehænder. Chris Kirk, der var seedet 54, var oppe mod den 3. seedede Rory McIlroy, og Rory fik efter en overbevisende indsats sin sikreste sejr hidtil ved årets WGC Dell Matchplay. På forni svingede nordirerens føring mellem 1UP og 2UP indtil Kirk formåede at udligne på 9. hul. Det var dog en stakket frist, da Rory vandt fire af de følgende seks huller og vandt med 4&3.
Læs også: Cappelen-comeback åbner døren til weekenden på web.com tour
Seedningen har villet det således, at 2. seedede Jason Day og 3. seedede McIlroy var i samme halvdel af turneringen. Det betød, at de tidligst kunne mødes i semifinalen, og den kendsgerning blev en realitet, da brandvarme, australske Day, der vandt The Arnold Palmer Invitational så sent som i søndags, vandt sin kvartfinale og eliminerede endnu en amerikaner, nemlig Brooks Koepka. Matchen bølgede frem og tilbage på forni, men Day bragte sig 1UP på 10. hul med en fornem birdie, og herefter så han sig ikke tilbage. Da begge spillere fik par på 16. hul, var der ikke længere huller nok tilbage for amerikaneren, og Jason Day vandt med 3&2. Dermed er der lagt op til en yderst seværdig match søndag formiddag amerikansk tid, når ranglistens nummer 2 og 3 mødes. Jason Day er i øvrig sikker på at hoppe op på førstepladsen efter turneringen idet Jordan Spieth røg ud i 1/8-finalen.
12-02-2012 European Tour 2012, Omega Dubai Desert Classic, Emirates GC, Dubai, United Arab Emirates. 09-12 Feb. Rafael Cabrera Bello of Spain celebrates his winning putt during the final round.
Rafa Cabrera Bello skal spille semifinale mod Louis Oosthuizen.

Ryan Moore (seedet 45) mødte gruppevinderen fra Søren Kjeldsens gruppe, spanske Rafa Cabrera Bello (52). Spanieren førte stort set hele vejen, men amerikaneren hang på helt frem til 17. hul. Her fik begge spillere par, og Cabrera Bello vandt med 2&1. ”Det har været en god start på sæsonen for mig. Jeg elsker virkelig hulspil, og det handler meget om at lægge pres på modstanderen og ikke forære chancer til ham. Jeg er meget stolt af at være i semifinalen”, sagde den sympatiske spanier på tv umiddelbart efter sejren.
Læs også: Rory McIlroy mod Wayne Rooney
Cabrera Bello skal i sin semifinale møde sydafrikanske Louis Oosthuizen (seedet 16), der eliminerede den eneste tilbageværende amerikaner, Dustin Johnson (8). Ingen af spillerne førte før 15. hul med mere end 1UP. Det var Dustin Johnson, der holdt føringen på det meste af forni, mens Oosthuizen udlignede på 10. og bragte sig foran på 11. På 15. bragte han sig foran med 2UP, men Johnson vandt 16., og så var der fornyet spænding. Den varede dog ikke længe, da Oosthuizen holede et langt birdieputt på 17., og Johnson missede sit noget kortere putt.
Dermed blev 11 amerikanere relativt sensationelt til nul, og semifinalerne ser ud som følger:
Jason Day – Rory McIlroy
Louis Oosthuizen – Rafa Cabrera Bello
Viasat Golf og Viaplay sender fra kl. 16 søndag eftermiddag, hvor både semifinaler, kampen om 3. pladsen og finalen spilles.