Speith tabte, mens at McIlroy og Day vandt

Det var blevet knockouttid ved WGC- Dell Match Play i Austin, Texas – det var med andre ord blevet til tid til 1/8-finalerne. 8 spændende matcher ventede ved morgenstunden i USA, og mens at nogle fandt deres vinder relativt tidligt, så fik vi heldigvis også et par matcher, hvor spændingen varede til det sidste.
 
RoryMcIlroy_atlanta15-298403I matchen mellem Rafa Cabrera Bello og Byeong-Hun An blev tingene allerede afgjort på 12. hul. Cabrera Bello var godt nok kun 4 UP på det tidspunkt, men desværre måtte An trække sig med en skade – om skaden var grunden til den relativt store føring til spanieren vil jeg lade seerne om at vurdere. I kvartfinalen skal Carbrera Bello op mod amerikaneren Ryan More, som gjorde kort proces mod landsmanden, Patton Kizzire, som blev slået med 4&3 på hul 15 efter de havde delt hullet i par.
I en af de andre kvartfinaler skal Brooks Koepka op mod Jason Day. Koepka vandt en tæt match mod Matt Kuchar efter en birdie på 17. hul, hvor tingene var helt lige – herefter delte de 18. hul i birdies, også var det Koepka der bookede billetten til kvartfinalen. Her møder Koepka, som skrevet Jason Day, som vandt 3&2 over Brandt Snedeker efter at have ført hele matchen igennem. Matchen blev afgjort på 16. hul efter at Day slog et fantastisk slag indtil en eagle, og da Snedeker ikke kunne gøre det samme, så blev Day som forventet kvartfinale-klar.
En af de matcher, som der var set mest frem til var duellen mellem Zach Johnson og Rory McIlroy. Her kom Johnson 1 UP på første hul, men McIlroy svarede igen allerede på andet hul og herefter var verdensranglistens nummer tre aldrig bagud. McIlRoy var 1 UP, da de ramte 18. hul. Her slog Zach Johnson sit andet slag ind 7 meter fra hullet, men da McIlroy slog sit andet slag ind til en givet birdie, så kunne han som forventet booke billetten til kvartfinalen. Her skal han møde amerikanske Chris Kirk, som slog Bill Hass 2&1.
LouisOosthuizen_malelane14-281542Dagens overraskelse kom i matchen mellem Jordan Speith og Louis Oosthuizen. I den match førte sydafrikaneren fra fjerde hul og helt frem til 16. hul, hvor han afgjorde matchen med en flot birdie. Oosthuizen spillede en meget solid runde golf, og da Speith aldrig fandt sit sædvanlige niveau, så var det kun helt fair, at Oosthuizen vandt 4&2. I kvartfinalen møder han Dustin Johnson, som slog landsmanden Patrick Reed 3&2. De spillede helt lige op på banens første ni huller, men på de efterfølgende huller viste Dustin Johnson sig for stærk, og efter en deling på 16. hul, så måtte en skuffende Reed forlade turneringen.
 
Der venter os altså fire fremragende kvartfinaler med nogle af verdens bedste golfspillere. I kan naturligvis følge det hele på Viasat Golf og Viaplay, og når matcherne er færdigspillet vil man naturligvis også kunne læse et fyldigt referat her på siden.
Kvartfinalerne er netop i dette øjeblik blevet skudt igang. Sidst bold går ud 19.10 dansk tid – god fornøjelse!