Dette er Augusta National

Augusta-national-Golf-Club_300x200Cirka 7.000 km sydvest for København finder man, i staten Georgia, Augusta National, som er en af verdens absolut mest berømte golfbaner. Banen er en lukket bane, som kun er for medlemmer eller gæster, som er inviteret af medlemmerne. Den er grundlagt i 1933 af Bobby Jones og Clifford Roberts og er designet af Bobby Jones og Alister Mackenzie. Banerekorden på 63 slag er sat af Nick Price og Greg Norman
Hvert år i starten af april er banen sat op til at afholde US Masters som er årets første Major. I det følgende vil nogle af de specielle udtryk og ting ved banen blive beskrevet.
Navne på huller: Alle hullerne har fået tildelt et navn. Banen blev i 1933 grundlagt på en gammel planteskole og alle hullerne har derfor fået navn efter en plante. Eksempelvis hedder hul 1 ”Tea Olive”.
Magnolia Lane: Når man ankommer til Augusta National er det sidste stykke vej op til klubhuset en smuk vej på 300 meter med 60 Magnolier i vejkanten. Træerne stammer fra den gamle planteskole.
Amen Corner: Består af hul 11, 12 og 13 og er en betegnelse for en del af banen hvor der kan ske store ting på scoren. Amen Corner har igennem årene været vidne til en række fantastiske slag. Navnet stammer eftersignende fra et gammelt Jazz-nummer som hedder ”Shouting in that Amen Corner”.
Rae´s creek: Vandløb i den sydøstlige del af banen. Rae´s creek løber bag ved 11. green, foran 12. green og foran teestedet på hul 13. Vandløbet er opkaldt efter den tidligere lodsejer John Rae.
Nelson Bridge: Stenbroen over Rae´s creek, som forbinder teestedet med fairwayen på hul 13. Opkaldt efter Byron Nelson, som vandt US Masters i 1937.
Hogan Bridge: Stenbroen over Rae´s creek som forbinder fairwayen med greenen på hul 12. Opkaldt efter Ben Hogan, som vandt turneringen i 1958.