Video: Se Ernie Els 6-putte (!) på Augustas første hul

Ernie Els fik en forfærdelig start på The Masters
Ernie Els fik en forfærdelig start på The Masters

At Ernie Els har problemer med korte putts, er ikke nogen nyhed. Den store sydafrikaner har flere gange skabt overskrifter ved at misse ganske korte putts. ‘The Yips’ kalder man det – og under første runde af The Masters viste The Yips igen sit grimme ansigt. Faktisk i indtil nu uhørt grad.
Efter at have misset green, chippede Els ind til omkring en meter for par. Det blev dog ikke til par. Seks putts senere måtte han skrive en 9’er på scorekortet, og så var den major ellers ovre for Els, der ellers holdt flot sammen på runden, og til sidst kom rundt i +8. Andre spillere havde nok gået af banen.
— Læs også: Hvorfor misser en 4-dobbelt majorvinder korte putts på stribe?
Els spillede videre, og stillede endda op til interviews bagefter.
– Jeg kan ikke forklare det. Det er som om min hjerne ikke fungerer ved de putts. Jeg kunne ikke tage putteren ordentligt tilbage. Jeg vil vædde med, at jeg kan gå op på træningsbanen og sænke 20 putts i træk fra den afstand, men herude … det føles som om der er slanger i min hjerne, lød det fra Els efter runden.
— Læs også: Video: Åh nej, Ernie. Ikke igen…
Els er en af de spillere, der brugte en lang putter indtil forankring blev forbudt ved årsskiftet, og har siden kæmpet en del med den del af spillet. Senest har han skiftet hændernes position, så han putter med venstre hånd nederst – men åbenbart uden den store succes.