Dobbelt Masters vinder frygter publikum

2 gange har Bubba Watson vundet Masters
Bubba Watson

Den dobbelte Masters vinder, Bubba Watson, er vant til at sænke vanskelige putts og slå svære slag på golfbanen, men det er ikke dét, der bekymrer den – til tider – kontroversielle, amerikanske spiller.
Til det amerikanske tv-program ”60 Minutes Sports” fortæller Watson, at det er når han baner vej igennem mængden af fremmede mennesker, når han skal på golfbanen, der skaber den største frygt i ham. Frygten for mennesker, som han ikke kender, er den største mentale forhindring, som han skal igennem hver gang han spiller turneringer.
”Jeg har en masse psykiske problemer og jeg er så bange for mange ting, som jeg ikke skulle være”, fortæller han til programmet.
LÆS OGSÅ: Kjeldsen sikkert i finalen på Augusta
Når Watson i denne uge forsøger at vinde sin tredje Masters titel, er det ikke frygten for at misse et kort putt for sejren på sidste hul, der plager ham. ”Mellem hullerne opstår den største frygt i mig, da der er så mange mennesker, der kommer tæt på”, siger han og fortsætter: ”Jeg har en frygt for mennesker i almindelighed”.
Bubba Watson har tjent næsten 40 mio. dollars i sin golfkarriere, men har aldrig fået en golflektion. ”Det føles så nemt for mig. Jeg kan slå bolden langt og jeg kan kurve bolden, men har problemer med det mentale”, fortæller Watson, der til tider har haft svært ved at kontrollere sine udbrud på golfbanen. ”Det er en læringsproces og det går bedre for mig”, fortæller han.
Bubba Watson 2015
Der er kun nogle få mennesker, som Watson virkelig betror sig til. Det er ud over Watsons kone, Angie, og hans barndomsven og rådgiver, Randall Wells, også hans caddie, Ted Scott, der om nogen har stået for skud og været på tættest hold, når Watson har haft sine udbrud.
Scott fortæller, at Watsons generthed ofte er medvirkende til, at mange opfatter ham som irriterende. Scott fortæller også om Watsons problemer på golfbanen, hvor han under en turnering pludselig kan finde på at spørge sin caddie: ”Har du også lagt mærke til ham manden, der står dér med en rød trøje og blå kasket og han har gemt sin telefon i tasken”, hvortil Scott svarer: ”Hvor? Der står 3000 mennesker! ”
”Han lægger mærke til alt”, fortæller Scott og slutter: ”Han er et rodehoved, men et sjovt rodehoved at være sammen med”.
Leaderboard, Masters