Spieth kollapsede og Willett vandt

Det var blevet søndag og en ny historie skulle skrives på Augusta National. Vinderen af Masters 2016 skulle kåres og som skrevet i går, så var det et stjernespækket leaderboard med mange af de største stjerner samlet i toppen. Blandt alle de store navne var der også Søren Kjeldsen på en delt ottende plads, og Kjeldsen viste igen at han kan lege med blandt de absolut bedste. Og lad os bare sige, at det blev overraskende, uforudsigeligt og spændende!
Læs også:- Canadisk sejr i Columbia efter omspil 
DannyWillett_st.andrews15-294541Scorebetingelserne var en del bedre end de foregående dage, hvilket betød at vi så flere birdies og flere scores under par. Vi fik hurtigt nogle fantastiske slag at se, men tre af dem som vil blive husket i længst tid var tre hole in ones på 16 hul inden for kort tid af. Det var Shane Lowry, Louis Oosthuizen og Davis Love III som stod for de tre gyldne slag. Bedste amatør i årets Masters blev amerikanske Bryson DeChambeau som efter en runde i 72 slag (E) blev delt nummer 22. Hvem var det så som skulle angribe Jordan Spieth? Spieth’ spillemakker Smylie Kaufmann faldt helt sammen og sluttede udenfor top 10. Heller ikke Rory McIlroy eller Jason Day kunne få en stime i gang, og de to verdensstjerner sluttede kun lige akkurat indenfor top 10. I stedet blev det to englændere Lee Westwood og Danny Willett som fik gang i scoren og lagde dermed billet ind til den samlede sejr. Lee Westwood startede ud med en bogey, men derefter tog det fart og blandt andet med en eagle på 15 skød han en flot 69’er (-3) som sendte ham op på anden pladsen, som han delte med Spieth. Danny Willet var sammen med Paul Casey de eneste spillere som ikke lavede en eneste bogey på finalerunden. Willet lavede fem birdies (6, 8, 13, 14 og 16) og 13 pars, og gik dermed en 67’er (-5) som sendte ham på førstepladsen i -5.
Jordan Spieth startede dagen i -4. Spieth lagde fornuftigt ud med birdie på andet hul og efter en bogey på 5 førte han med to slag. Herefter viste amerikaneren klassen og lavede birdie på 6, 7, 8 og 9, hvilket gjorde at han kom til -7 – hele fem slag foran Willett. Nu lignede det en formalitet for Spieth, men pludselig kom der grus i maskineriet. Bogey på 10 og 11 samt en 7’er på par 3-hullet 12 efter to bolde i vandet gjorde at Spieth faldt helt tilbage til -1. I mellemtiden var Willett kommet i klubhuset i -5, men med birdies på 13 og 15 fra Jordan Spieth, så var amerikaneren igen helt med i det med tre huller igen. Magien kom dog ikke fra Spieth, og med par på 16, bogey på 17 og par på 18 måtte han skuffende ”nøjes” med anden pladsen sammen med Westwood –tre slag fra Willet.
Læs også:- Video: Vildeste hole-in-one i Masters-historien 
Det blev altså højst overraskende Danny Willett, som kom fra baghjul og vandt sin første Major. Willett udnyttede det kollaps, som kom fra Spieth og manden som blev far i sidste uge kunne altså i klæde sig den grønne jakke.
 

Søren Kjeldsen var for anden dag i træk ude i bold sammen med Brandt Snedeker. De to startede fire slag fra Jordan Spieth. Kjeldsen fik i modsætning til i går en god start på runden uden bogeys. Søren spillede fejlfrie første ni huller med to birdies (3 og 5 hul) og ingen bogeys. Det gjorde at danskeren kom til -1, hvilket var inden for en overskuelig afstand af Spieth. Kjeldsen spillede de sidste ni huller med to birdies (12 og 18) og tre bogeys (11, 16 og 17), hvilket giver en samlet runde i 71 slag (-1). Det betyder at Kjeldsen sluttede i top 10 med en samlet score i par og han er dermed inviteret til næste års Masters. Alt i alt en fremragende Masters!
Se endelig Leaderboard her
I næste uge spilles der på Valderrama på Europa Touren og   på Harbour Town på den anden side af Atlanten. Runderne fra Spanien kan ses på Viasat Golf, mens at man skal på C-more for at se PGA Touren.