Luke Donald på vej mod sjælden sejr

Luke Donald fører RBC Heritage
Luke Donald fører RBC Heritage

Det er næsten fem år siden, at Luke Donald med sin sejr ved BMW PGA Championship sikrede sig førstepladsen på verdensranglisten. I 2011 og 2012 gik englænderen fra succes til succes, og kæmpede en indædt kamp med Rory McIlroy om førstepladsen på verdensranglisten.
Spol frem til 2016, og det er nu snart fire år siden, at han vandt en turnering på en af de to store tours, og Donald er gledet ned som nummer 95 på verdensranglisten. Men når alt andet fejler, så skal man bare gøre det man er bedst til. Og for Luke Donalds vedkommende er det, at spille RBC Heritage.
— Læs også: ‘Hello, World’ – nu kan golfnørden tjene penge
Donald har fem top-3 placeringer ved denne turnering i 10 forsøg, og der er bare noget ved Harbour Town Links, der bringer det bedste frem i ham. Og således endnu engang i år, hvor Donald fører med et enkelt slag inden søndagens finalerunde.
– Det er altid lidt farligt at sige, at en bane ‘skylder dig noget’, men jeg har banket på døren mange gange her, og ville elske at løfte pokalen i morgen, sagde Donald til pressen efter sin tredje runde, hvor han var rundt i -2.
— Læs også: Tilbage efter hjerteanfald: Et klaret cut reddede mit liv
Et slag bag Donald ligger Jason Kokrak og Charley Hoffman i -6, imens Jason Day – der lå på en delt førsteplads inden lørdagens runde – gik sæsonens dårligste runde i 79 slag, og er nu ni slag efter Luke Donald.
Bryson DeChambeau, der gør sin professionelle debut i denne uger, var kortvarigt på førstepladsen tidligt på tredje runde, men fire bogeys senere måtte han acceptere en delt 13. plads i -2 samlet.
RBC Heritage, leaderboard