Danske spillere- og caddies med superrunder inden spillet blev afbrudt

Lucas BjerregaardLigesom ved sidste uges Shenzhen International er der igen i denne uge spilafbrydelser på grund af tordenvejr. Ved anden runde af Volvo China Open blev spillet afbrudt og desværre ikke genoptaget før lørdag morgen. De fleste spillere nåede dog rundt, og den førende i klubhuset er Chilenske Felipe Aguilar, som kom rundt i 65 slag (-7) efter 7 birdies og 11 pars. Aguilar fører efter fredagens spil med en samlet score på 11 slag under par.
Ét slag efter Aguilar følger en duo bestående af svenske Alex Noren og Østrigske Bernd Wiesberger. Den førende spiller efter første runde, Hennie Otto, er efter 14 huller på dagens runde stadig i Par og 9 under samlet.
Dagens bedste runde blev præsteret af Sydkoreaneren Kim Taehoon, som efter 7 birdies, en hole in one og en enkelt bogey, kom rundt i blot 64 slag (-8). Den flotte runde rækker til en delt 4. plads.
— Læs også: Kun Mads Søgaard imponerede ved Challenge de Madrid
Denne 4. plads deler Kim med danske Lucas Bjerregaard, som gik en rigtig fin bogeyfri runde i 67 slag (-5). Lucas har misset de to seneste cuts, og har derfor i en tid ledt efter det gode spil fra sidste år. Det ser dog ud som om at Lucas er ved at genfinde formen, da han nu indtager en delt 4. plads efter de to første runder.
Thorbjørn Olesen stod for den bedste danske runde da han i dag kom rundt i blot 66 slag (-6). Thorbjørn var ligesom Lucas også bogeyfri og dagens seks birdies bringer ham op på en delt 11. plads i syv slag under par samlet.
— Læs også: 21 putts nok til føring i New Orleans
Morten Ørum Madsen kom rundt i 70 slag (-2) og indtager en 62. plads. MØM spillede ellers rigtig godt, men en ærgerlig afslutning med bogey på hul 16 og en dobbeltbogey på hul 17 gør at han ligger lige på cut grænsen. MØMs caddie, Thomas Søby, har efter runden udtalt ”Der er ikke en kølle, en vind, en linje eller et slag som jeg ønsker at gøre om i dag – Jeg tør derfor også godt sige, at jeg ramte mit max i dag – hvilket MØM da heller ikke var bleg for at lade mig vide efter runden”. Vi må håbe at det gode arbejde fortsætter og at MØM kan arbejde sig frem i stillingen i weekenden.
Sidste dansker i feltet er Jeff Winther. Jeff nåede at spille 10 huller af dagens runde i par, og indtager derfor en øjeblikkelig 39. plads, i 4 slag under par samlet. Det tyder altså på at vi får alle fire danskere med til weekendens finalerunder.