Amatøren Marcus Helligkilde imponerer på Challenge Touren

Foto: Privat
Foto: Privat

Der er fem danskere med ved Turkish Airlines Challenge i denne uge, og bedst af dem alle er amatøren Marcus Helligkilde.
Den 19-årige Smørum-spiller vandt Turkish Amateur sidste år, hvilket altså har givet ham en plads i feltet i denne uge, og han er igang med at fyre en imponerende debut af.
De to første runder er gået i hhv. -2 og -3 og den samlede score på fem under par rækker til en delt 20. plads og dermed sikker adgang til weekendens finalerunder. Marcus havde endda en ærgerlig dobbeltbogey på 16. hul fredag – et hul hvor han fik birdie dagen før, men fem birdies på de resterende huller var ganske enkelt imponerende.
— Læs også: 17-årig finsk komet i stor ECCO Tour triumf – Norman blev nummer to
Der er – eller snarere var – også fire øvrige danskere med i feltet i Tyrkiet. For alle øvrige spillere missede nemlig cuttet.
Christian Glöet var rundt i – 1 fredag, men hans avancement til +1 samlet var to slag fra cutgrænsen. Et slag bedre endte Daniel Løkke efter runder i 73 og 71 slag, men det var altså stadig ét slag for lidt.
Martin Simonsen endte i +3 og endnu længere tilbage i +5 finder vi Andreas Hartø.
I spidsen af turneringen har franske Matthieu Pavon sikret sig et to-slags forspring inden tredje runde. Andenpladsen i -10 deles af svenske Sebastian Söderberg og franske Clément Sordet.
Turkish Airlines Challenge, leaderboard